Seminaarilaisen smørrebrød

10 annosta

Valmistusohje

10 viipaletta vuokaleipää
Margariinia tai voita leipien voiteluun
Salaattia, esim. pehtoorin salaatti
2 prk säilöttyjä kikherneitä
1 dl turkkilaista jogurttia
1 rkl dijoninsinappia
Puolikkaan sitruunan mehu
1,5–2 omenaa
1–2 punasipulia
2–3 rkl kapriksia
2 rkl ruohosipulia silputtuna
2 rkl tilliä silputtuna
2 rkl persiljaa silputtuna
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria

  1. Valuta kikherneet.
  2. Pilko omena ja punasipuli pieniksi kuutioiksi. Silppua yrtit.
  3. Sekoita kaikki ainekset keskenään leipää, margariinia ja salaatinlehtiä lukuun ottamatta.
  4. Voitele leipäviipaleet margariinilla ja asettele niiden päälle salaatinlehtiä.
  5. Nostele jokaiselle leivälle noin 2 kukkuraista ruokalusikallista kikhernetäytettä.
  6. Koristele esimerkiksi versoilla, yrteillä ja pikkelöidyillä kasviksilla.

Vinkki! Helpon 1-2-3-pikkelöintiliemen ohjeen löydät täältä.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.28 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 158 kcal/annos
  • Rasva 3.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
  • Proteiini 5.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 31.4 g
  • Sokerit 7.3 g
  • Kuitu, kokonais- 4.6 g
  • Natrium 230.2 mg
  • Kalsium 49.5 mg
  • Rauta 2.1 mg
  • C-vitamiini 6.5 mg