Seminaarilaisen smørrebrød
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/05/lucinan_brunssi_martat_seminaaript_h.jpg
Seminaarilaisen smørrebrød
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Kasviproteiini
- Kasvis
- Välipalat
Valmistusohje
10 viipaletta vuokaleipää
Margariinia tai voita leipien voiteluun
Salaattia, esim. pehtoorin salaatti
2 prk säilöttyjä kikherneitä
1 dl turkkilaista jogurttia
1 rkl dijoninsinappia
Puolikkaan sitruunan mehu
1,5–2 omenaa
1–2 punasipulia
2–3 rkl kapriksia
2 rkl ruohosipulia silputtuna
2 rkl tilliä silputtuna
2 rkl persiljaa silputtuna
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
- Valuta kikherneet.
- Pilko omena ja punasipuli pieniksi kuutioiksi. Silppua yrtit.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään leipää, margariinia ja salaatinlehtiä lukuun ottamatta.
- Voitele leipäviipaleet margariinilla ja asettele niiden päälle salaatinlehtiä.
- Nostele jokaiselle leivälle noin 2 kukkuraista ruokalusikallista kikhernetäytettä.
- Koristele esimerkiksi versoilla, yrteillä ja pikkelöidyillä kasviksilla.
Vinkki! Helpon 1-2-3-pikkelöintiliemen ohjeen löydät täältä.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.28 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 158 kcal/annos
- Rasva 3.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
- Proteiini 5.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 31.4 g
- Sokerit 7.3 g
- Kuitu, kokonais- 4.6 g
- Natrium 230.2 mg
- Kalsium 49.5 mg
- Rauta 2.1 mg
- C-vitamiini 6.5 mg
Pääraaka-aineet
-
0.5 gMustapippuri
-
0.5 gSuola, pöytäsuola
-
2 rklPersilja
-
2 rklTilli, tuore
-
2 rklRuohosipuli
-
3 rklKapris, purkitettu
-
100 gPunasipulia
-
240 gOmena, keskiarvo, punnittu kuorineen
-
50 gSitruunamehu
-
3 tlDijon-sinappi
-
120 gJogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 %
-
400 gKikherne suolattomassa vedessä, kahviherne
-
50 gSalaatti, vihreä
-
20 gMargariini 60%, kultarypsi
-
300 gRuisleipä, mallasleipä, saaristolaisleipä, rukiinen