Stavangerin kalakeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/03/Martat_stavangerin_kalakeitto_vaaka.jpg
Stavangerin kalakeitto
Tämä ohje on peräisin Stavangerin edustalta Norjasta. Ravintolan keittiömestarin mukaan: Ruoasta on paras pitää, tai muuten saa uida takaisin Stavangeriin.’ Kukaan ravintolan vieraista ei joutunut uimaan, sillä keitto maistui taivaalliselta!
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kala
- Kananmunaton
- Keitot
- Kesä
- Kevät
Valmistusohje
400 g tuoretta kalafileetä kuutioina (esim. ahventa, seitiä, turskaa)
7 dl vahvaa kalalientä
6 perunaa kuutioina
1 porkkana kuutioina
1 hienonnettu keltasipuli
10 kokonaista valkopippuria
3 dl maitoa tai kermaa
n. 0,5 rkl Maizenaa suurustamiseen
nippu tilliä hienonnettuna
- Mittaa kalaliemi kattilaan. Lisää kuutioidut perunat ja porkkanat, hienonnettu sipuli sekä valkopippurit.
- Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
- Lisää kalakuutiot ja hauduta kypsäksi.
- Sekoita Maizena kylmään maitoon tai kermaan ja kaada kiehuvaan keittoon ohuena nauhana, varovasti hämmentäen.
- Hauduta vielä pari minuuttia, kunnes keitto on saostunut. Lisää hienonnettu tilli.
- Tarjoa keitto ruis- tai näkkileivän kanssa.
1.13 kg CO2 ekv
- Energia 214 kcal/annos
- Rasva 3.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.1 g
- Proteiini 21.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 26.2 g
- Sokerit 6.5 g
- Kuitu, kokonais- 2.5 g
- Natrium 367.2 mg
- Kalsium 247.7 mg
- Rauta 1.4 mg
- C-vitamiini 16.2 mg
Pääraaka-aineet
-
1 pieni annos (40.0 g)Tilli, tuore
-
0.5 rklMaizena pikasuuruste
-
300 gMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
1 tlValkopippuri
-
1 kplSipuli
-
1 kplPorkkana
-
6 kplPeruna, kuorittu
-
700 gKalaliemi, laimennettu
-
4 pieni annos (100.0 g)Ahven