Suikalelihakastike 10:lle
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/lihakastike2.jpg
Suikalelihakastike 10:lle
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Liha
- Pastat, wokit ja kastikkeet
Valmistusohje
10 hengelle
2 rkl margariinia tai öljyä
n. 1 kg lihasuikaleita
2 sipulia
5 dl vettä
1–2 rkl soijakastiketta
2–3 rkl tomaattipyreetä
2–3 tl yrttisuolaa
1 tl mustapippuria
Suurus:
2 dl vettä
2 dl kermaa
¾ dl vehnäjauhoja
1. Ruskista lihasuikaleet ja hienonnetut sipulit rasvassa.
2. Lisää vesi ja mausteet ja hauduta liha kypsäksi. Naudanliha vaatii pidemmän haudutusajan kuin broileri tai sianliha.
3. Sekoita suuruksen aineet ja lisää ne koko ajan sekoittaen.
4. Kypsennä jauhoja 5 minuuttia.
5. Maista kastiketta ja tarjoa se kuumana keitettyjen perunoiden kanssa.
0.78 kg CO2 ekv
- Energia 267 kcal/annos
- C-vitamiini 2.8 mg
- Rauta 1.2 mg
- Kalsium 21.5 mg
- Natrium 581.9 mg
- Kuitu, kokonais- 0.4 g
- Sokerit 1.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 5.6 g
- Proteiini 19.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 6.3 g
- Rasva 19.1 g
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
2 rklRypsiöljy
-
1000 gSianliha, keskiarvo
-
2 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
5 dlVesi, vesijohtovesi
-
1 1/2 rklMaustekastike, soijakastike
-
1/2 dlTomaattisose, tomaattipyree
-
2 1/2 tlAromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 %
-
1 tlMustapippuri
-
2 dlVesi, vesijohtovesi
-
3/4 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea