Suppilovahverokeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/11/c3ac3af4-7941-4016-a9b4-789f7fc3dd23.jpg
Suppilovahverokeitto
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Keitot
- Sienet
- Syksy
Valmistusohje
1 l tuoreita suppilovahveroita
2 rkl rypsiöljyä
4 rkl vehnäjauhoja
8 dl kasvislientä
suolaa
mustapippuria
1-2 dl ruokakermaa
100g sulatejuustoa
Päälle: paahdettuja leipäkuutioita ja rucolaa, persiljaa tai muita yrttejä
- Puhdista sienet roskista, halkaise ja kuumenna hitaasti kattilassa niin, että nestettä irtoaa. Valuta sienet ja laita kattilaan.
- Lisää kattilaan rasva ja anna sienten kuullottua hetken aikaa.
- Ripottele päälle jauhoja ja sekoita. Lisää joukkoon kuuma kasvisliemi sekoittaen. Keitä muutama minuutti.
- Lisää keittoon kerma ja sulatejuusto, keitä hetki sekoitellen. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi.
- Maista ja mausta keitto suolalla ja pippurilla. Koristele esimerkiksi leipäkuutioilla ja rucolalla.
Testattu Marttakeittiössä
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
Ravintosisältö
- Energia 125 kcal/annos
- C-vitamiini 6.3 mg
- Rauta 3.7 mg
- Kalsium 7.5 mg
- Natrium 882.4 mg
- Kuitu, kokonais- 3.1 g
- Sokerit 0.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 15.2 g
- Proteiini 3.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.4 g
- Rasva 8.5 g
Pääraaka-aineet
-
500 gKantarelli
-
2 rklRypsiöljy
-
32 gVehnäjauho, valkoinen
-
4 cupKasvisliemi
-
1 ripausSuola, pöytäsuola
-
1 dlruokakerma