Taatelikakku

25 annosta

Valmistusohje

3 dl vettä
1 pkt taateleja (noin 200 g)
1 ½ dl sokeria
200 g voita tai margariinia
2 munaa
1 dl vahvaa kylmää kahvijuomaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria

1.Keitä vesi, paloitellut taatelit ja sokeri pehmeäksi soseeksi. Voit tarvittaessa soseuttaa seoksen sauvasekoittimella. Lisää lämpimään seokseen rasva. Anna seoksen jäähtyä hetki.
2. Sekoita joukkoon yksitellen munat, sitten kahvi ja lopuksi jauho-kohotusaineseos ja vaniljasokeri.
3. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun rengasvuokaan (1,5 l) ja paista 175°C:ssa noin 1 tunti.

Vinkki: Jos haluat kakusta gluteenittoman, korvaa vehnäjauhot samalla määrällä gluteenitonta jauhoseosta ja käytä vuoan jauhottamiseen gluteenittomia korppujauhoja

Hiilijalanjälki
0.1 kg CO2 ekv
  • Energia 142 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.4 mg
  • Rauta 0.4 mg
  • Kalsium 34.2 mg
  • Natrium 132.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.1 g
  • Sokerit 9.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 19.4 g
  • Proteiini 2.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.3 g
  • Rasva 7.2 g

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus