Tacot broileri- ja jauhelihatäytteellä

10 annosta

Valmistusohje

Varaa tacokuoria tai tortillalettuja ruokailijoiden määrän mukaan ja lämmitä pakkauksen ohjeen mukaan.

Broileritäyte
3-4 broilerin rintafileetä
1 rkl öljyä
2 rkl sitruunamehua
2 rkl soijakastiketta
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1/2 tl timjamia
1/2 tl oreganoa
1/3 tl chilijauhetta

  1. Leikkaa broilerifileet ohuiksi suikaleiksi saksilla tai veitsellä.
  2. Sekoita marinadin ainekset kulhossa keskenään ja sekoita joukkoon broilerisuikaleet. Anna maustua noin puoli tuntia.
  3. Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista broilerisuikaleet kypsiksi.

Jauhelihatäyte
400 g jauhelihaa
1 sipuli
1 rkl öljyä
1 pss (40 g) texmex-mausteseosta
1 prk (400 g) valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
1 dl vettä
3 rkl tomaattisosetta

  1. Kuori ja pilko sipuli ja kuullota öljyssä paistinpannulla.
  2. Lisää joukkoon jauheliha ja anna ruskistua. Mausta seos mausteseoksella.
  3. Lisää joukkoon pavut kastikkeineen, vesi ja tomaattisose. Anna hautua hetki ja tarkista maku.

Lisäkekasvikset
Kesäkurpitsaa, paprikaa, sipulia
Öljyä
Meksikon mausteseosta
Salaattia, tomaattia

  1. Huuhtele ja pilko kurpitsa, paprika ja sipuli suikaleiksi.
  2. Paista öljyssä pannulla hetki ja mausta.
  3. Pilko myös salaatti ja tomaatti ja tarjoa kasvikset tortillojen kanssa.

Salsa
2 isoa tomaattia
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl tuoretta korianteria
Puolikas punainen chili
1 rkl öljyä
2-3 rkl limen mehua
0,5 tl suolaa
0,5 tl pippuria

  1. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi. Hienonna korianteri. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna.
  2. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita salsa hetkeksi jääkaappiin maustumaan.

Guacamole
2 kypsää avokadoa
2 kypsää tomaattia
2-3 valkosipulinkynttä
1 rkl hienonnettua sipulia
1 limen kuori ja mehu
1 rkl tuoretta korianteria
Ripaus suolaa

  1. Leikkaa avokadot kahtia ja poista siemenet. Kaavi vihreä sisus kuoresta lusikalla ja soseuta haarukalla. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi ja murskaa kuoritut valkosipulinkynnet.
  2. Pese lime kunnolla, raasta kuori kevyesti ja purista mehu.
  3. Hienonna korianteri. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita guacamole viileään maustumaan.

Meksikolainen salaatti
1 tlk kikherneitä
1 tlk mustia papuja
1 tlk maissinjyviä
1 paprika
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 nippu tuoretta korianteria

Kastike
2 limeä
2 rkl öljyä
1 tl juoksevaa hunajaa

  1. Kaada kikherneet, pavut ja maissinjyvät siivilään. Huuhtaise ja jätä valumaan,
  2. Pese ja kuutioi paprika ja kirsikkatomaatit. Leikkaa korianteri silpuksi.
  3. Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita. Sekoita kastike salaatin joukkoon.

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

Hiilijalanjälki
1.63 kg CO2 ekv
  • Energia 484 kcal/annos
  • C-vitamiini 70.9 mg
  • Rauta 4.5 mg
  • Kalsium 101.1 mg
  • Natrium 697 mg
  • Kuitu, kokonais- 11.4 g
  • Sokerit 8.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 48.8 g
  • Proteiini 38 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.4 g
  • Rasva 20.2 g