Tacot broileri- ja jauhelihatäytteellä
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Hävikkiherkut
- Junnukokki
- Kananmunaton
- Liha
- Maidoton
Valmistusohje
Varaa tacokuoria tai tortillalettuja ruokailijoiden määrän mukaan ja lämmitä pakkauksen ohjeen mukaan.
Broileritäyte
3-4 broilerin rintafileetä
1 rkl öljyä
2 rkl sitruunamehua
2 rkl soijakastiketta
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1/2 tl timjamia
1/2 tl oreganoa
1/3 tl chilijauhetta
- Leikkaa broilerifileet ohuiksi suikaleiksi saksilla tai veitsellä.
- Sekoita marinadin ainekset kulhossa keskenään ja sekoita joukkoon broilerisuikaleet. Anna maustua noin puoli tuntia.
- Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista broilerisuikaleet kypsiksi.
Jauhelihatäyte
400 g jauhelihaa
1 sipuli
1 rkl öljyä
1 pss (40 g) texmex-mausteseosta
1 prk (400 g) valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
1 dl vettä
3 rkl tomaattisosetta
- Kuori ja pilko sipuli ja kuullota öljyssä paistinpannulla.
- Lisää joukkoon jauheliha ja anna ruskistua. Mausta seos mausteseoksella.
- Lisää joukkoon pavut kastikkeineen, vesi ja tomaattisose. Anna hautua hetki ja tarkista maku.
Lisäkekasvikset
Kesäkurpitsaa, paprikaa, sipulia
Öljyä
Meksikon mausteseosta
Salaattia, tomaattia
- Huuhtele ja pilko kurpitsa, paprika ja sipuli suikaleiksi.
- Paista öljyssä pannulla hetki ja mausta.
- Pilko myös salaatti ja tomaatti ja tarjoa kasvikset tortillojen kanssa.
Salsa
2 isoa tomaattia
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl tuoretta korianteria
Puolikas punainen chili
1 rkl öljyä
2-3 rkl limen mehua
0,5 tl suolaa
0,5 tl pippuria
- Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi. Hienonna korianteri. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita salsa hetkeksi jääkaappiin maustumaan.
Guacamole
2 kypsää avokadoa
2 kypsää tomaattia
2-3 valkosipulinkynttä
1 rkl hienonnettua sipulia
1 limen kuori ja mehu
1 rkl tuoretta korianteria
Ripaus suolaa
- Leikkaa avokadot kahtia ja poista siemenet. Kaavi vihreä sisus kuoresta lusikalla ja soseuta haarukalla. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi ja murskaa kuoritut valkosipulinkynnet.
- Pese lime kunnolla, raasta kuori kevyesti ja purista mehu.
- Hienonna korianteri. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita guacamole viileään maustumaan.
Meksikolainen salaatti
1 tlk kikherneitä
1 tlk mustia papuja
1 tlk maissinjyviä
1 paprika
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 nippu tuoretta korianteria
Kastike
2 limeä
2 rkl öljyä
1 tl juoksevaa hunajaa
- Kaada kikherneet, pavut ja maissinjyvät siivilään. Huuhtaise ja jätä valumaan,
- Pese ja kuutioi paprika ja kirsikkatomaatit. Leikkaa korianteri silpuksi.
- Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita. Sekoita kastike salaatin joukkoon.
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
- Energia 484 kcal/annos
- C-vitamiini 70.9 mg
- Rauta 4.5 mg
- Kalsium 101.1 mg
- Natrium 697 mg
- Kuitu, kokonais- 11.4 g
- Sokerit 8.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 48.8 g
- Proteiini 38 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.4 g
- Rasva 20.2 g
Pääraaka-aineet
-
4 keskikokoinen annos (200.0 g)Broileri, rintafilee, nahaton
-
2 rklRypsiöljy
-
0.5 kplSitruuna, kuorittu
-
2 rklSoijakastike valmistettu soijasta ja vehnästä (shoyu)
-
28 gValkosipuli
-
400 gJauheliha, sika-nauta
-
2 kplSipuli
-
400 gPapu, valkoinen, tomaattikastike
-
10 gTomaattisose, tomaattipyree
-
4 kplTomaatti
-
2 kplLimetit
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1 pieni (kpl) (118.0 g)Kesäkurpitsa, kuorineen
-
1 kplPaprika, punainen
-
1 kplSipuli
-
100 gSalaatti, vihreä
-
2 kplAvokado, kuorittu, kivetön
-
250 gKikherne, kuivattu
-
250 gPapu, adukipapu, keitetty, suolaton
-
250 gMaissi, jyvät
-
1 kplPaprika, punainen
-
200 gTomaatti
-
2 kplLimetit
-
2 rklRypsiöljy
-
1 tlHunaja