Tallimestarin kiisseli

5 annosta

Valmistusohje

½ l karviaisia tai 3 dl karviaissosetta
1 l vettä
2 dl sokeria (tai maun mukaan)
4 rkl perunajauhoja
2 dl jauhettua tai raastettua hapanleipää
2 rkl (fariini)sokeri
(1 rkl kaakaojauhetta)

  1. Jauha karviaiset soseeksi tai käytä (pakastettua) sosetta.
  2. Valmista kiisseli vedestä, sokerista ja perunajauhoista kuten marjakiisseli.
  3. Nosta kiisseli levyltä ja lisää joukkoon karviaissose.
  4. Paahda leipäjauhelmaa kuivassa pannussa ja mausta sokerilla (ja kaakaojauheella).
  5. Kaada kulhoon kerroksittain leipäjauhelmaa ja kiisseliä.

    Tarjoa maidon kera.
Hiilijalanjälki
0.32 kg CO2 ekv
  • Energia 269 kcal/annos
  • Rasva 0.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Proteiini 2.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 64.4 g
  • Sokerit 41.5 g
  • Kuitu, kokonais- 2.6 g
  • Natrium 90.5 mg
  • Kalsium 21.1 mg
  • Rauta 1.1 mg
  • C-vitamiini 13.2 mg