Tartarkastike
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/tartar2.jpg
Tartarkastike
Valmistusohje
1 purkki (200 g) kermaviiliä
1/2 sipuli hienonnettuna
2 rkl tilliä hienonnettuna
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa ja mustapippuria
1 dl sinappista kurkkusalaattia
1. Laita kermaviili kulhoon.
2. Mittaa loput ainekset joukkoon ja sekoita hyvin.
3. Anna maustua jääkaapissa hetki.
4. Tarjoa vaikkapa kalan lisukkeena.
Testattu Marttakeittiössä
0.23 kg CO2 ekv
- Energia 122 kcal/annos
- Rasva 10.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.6 g
- Proteiini 1.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 5.5 g
- Sokerit 4.7 g
- Kuitu, kokonais- 0.2 g
- Natrium 258.9 mg
- Kalsium 68.2 mg
- Rauta 0.2 mg
- C-vitamiini 3.7 mg
Pääraaka-aineet
-
1 dlSalaatti, kurkkusalaatti, felix kurkku tuoresalaatti
-
1/2 tlMustapippuri
-
1/4 tlSuola, pöytäsuola
-
1/6 dlSitruunamehu
-
200 gKermaviili, rasvaa 6 %, vl