Tattari-lehtikaaliletut
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/05/4_tattari_lehtikaaliletut_h-rotated.jpg
Tattari-lehtikaaliletut
Valmistusohje
2 kananmunaa
½ dl vehnäjauhoja
½ l kevytmaitoa
2 dl tattarijauhoja
½ tl suolaa
2 lehtikaalin lehteä
Paistamiseen kasvimargariinia
- Riko munat kulhoon ja vatkaa joukkoon vehnäjauhot. Lisää maito koko ajan vatkaten ja sekoita lopuksi taikinaan tattarijauhot. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.
- Huuhdo lehtikaalin lehdet ja poista kovat lehtiruodit. Hienonna lehtikaalit kulhoon ja kaada päälle kiehuvaa vettä. Anna kaalien pehmetä vedessä noin minuutin verran.
- Valuta kaalit ja jäähdytä ne kylmän veden alla. Purista kaalit kuivaksi, hienonna ja lisää suolan kanssa lettutaikinaan.
- Paista taikinasta pannulla haluamasi kokoisia lettuja. Taikinasta tulee 8 isoa lettua.
Tarjoa lettujen kanssa puolukkasurvosta ja/tai lehtikaalisipsejä.
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
- Energia 240 kcal/annos
- C-vitamiini 28.9 mg
- Rauta 2.4 mg
- Kalsium 183.4 mg
- Natrium 374.4 mg
- Kuitu, kokonais- 2.6 g
- Sokerit 7.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 39.2 g
- Proteiini 12.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2 g
- Rasva 5.6 g
Pääraaka-aineet
-
2 kplKananmuna, kuoreton
-
32.5 gVehnäjauho, valkoinen
-
500 gKevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug
-
130 gJauho, tattarisuurimo tai -jauho
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
100 gLehtikaali