Tattari-mustikkapuuro

G
4 annosta

Valmistusohje

2-3 dl mustikoita
½ l vettä
1 dl tattarijauhoja
2 rkl sokeria
ripaus suolaa

  1. Vatkaa jauhot ohuena nauhana kiehuvaan veteen.
  2. Käännä virta pienimmälle teholle. Sekoita puuroa, kunnes puuro ei enää kuohu.
  3. Anna hautua noin 15 minuuttia. Sekoita muutaman kerran hauduttamisen aikana.
  4. Lisää sokeri, ripaus suolaa ja mustikat. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.
  5. Vatkaa puuroa kuohkeammaksi.

    Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.16 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 84 kcal/annos
  • Rasva 0.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Proteiini 1.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 19.9 g
  • Sokerit 8.4 g
  • Kuitu, kokonais- 1.9 g
  • Natrium 98.5 mg
  • Kalsium 13.3 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • C-vitamiini 5.5 mg