Tattari-mustikkapuuro
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/IMG_9880.jpg
Tattari-mustikkapuuro
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Maidoton
- Marjat
- Perinneherkut
- Vegaaninen
- Välipalat
Valmistusohje
2-3 dl mustikoita
½ l vettä
1 dl tattarijauhoja
2 rkl sokeria
ripaus suolaa
- Vatkaa jauhot ohuena nauhana kiehuvaan veteen.
- Käännä virta pienimmälle teholle. Sekoita puuroa, kunnes puuro ei enää kuohu.
- Anna hautua noin 15 minuuttia. Sekoita muutaman kerran hauduttamisen aikana.
- Lisää sokeri, ripaus suolaa ja mustikat. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.
- Vatkaa puuroa kuohkeammaksi.
Testattu Marttakeittiössä
u003ch4u003eTämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! u003ca href=u0022https://www.martat.fi/sovellus/u0022u003eLataa se sovelluskaupasta! u003c/au003eu003c/h4u003e
0.16 kg CO2 ekv
- Energia 84 kcal/annos
- Rasva 0.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
- Proteiini 1.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 19.9 g
- Sokerit 8.4 g
- Kuitu, kokonais- 1.9 g
- Natrium 98.5 mg
- Kalsium 13.3 mg
- Rauta 0.7 mg
- C-vitamiini 5.5 mg
Pääraaka-aineet
-
1 gSuola, pöytäsuola
-
2 rklSokeri
-
0.75 dlJauho, tattarisuurimo tai -jauho
-
5 dlVesi, vesijohtovesi
-
2.5 dlMustikka, metsämustikka