Tattaririeskat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/01/tattaririeskat_papulevite_vaaka_h-1.jpg
Tattaririeskat
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Maidoton
- Suolainen leivonta
- Vegaaninen
- Välipalat
Valmistusohje
3 dl tattarihiutaleita
125 g omenasosetta esim. Piltti
½ prk (n. 1 dl) kaurafraichea
2 rkl rypsiöljyä
(ripaus suolaa)
1. Pane uuni lämpenemään 250 asteeseen.
2. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Anna taikinan turvota uunin lämpenemisen ajan.
3. Pyörittele taikinasta 8 palloa ja painele ne uunipellille leivinpaperin päälle noin sentin paksuisiksi rieskoiksi. Kostuta tarvittaessa käsiä, jos taikina tarttuu.
4. Paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia tai kunnes rieskat saavat hieman väriä.
5. Nauti lämpiminä sellaisenaan tai esim. pinkin paputahnan kanssa.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.21 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 230 kcal/annos
- Rasva 9.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.6 g
- Proteiini 5.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 34.3 g
- Sokerit 3.2 g
- Kuitu, kokonais- 3 g
- Natrium 54.6 mg
- Kalsium 10.3 mg
- Rauta 1.8 mg
- C-vitamiini 2.8 mg
Pääraaka-aineet
-
1 ripaussuolaa
-
2 rklrypsiöljyä
-
100 gkaurafraichea
-
125 gomenasosetta
-
165 gtattarihiutaleita