Tattaririeskat

G
4 annosta

Valmistusohje

3 dl tattarihiutaleita
125 g omenasosetta esim. Piltti
½ prk (n. 1 dl) kaurafraichea
2 rkl rypsiöljyä
(ripaus suolaa)

1. Pane uuni lämpenemään 250 asteeseen.
2. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Anna taikinan turvota uunin lämpenemisen ajan.
3. Pyörittele taikinasta 8 palloa ja painele ne uunipellille leivinpaperin päälle noin sentin paksuisiksi rieskoiksi. Kostuta tarvittaessa käsiä, jos taikina tarttuu.
4. Paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia tai kunnes rieskat saavat hieman väriä.
5. Nauti lämpiminä sellaisenaan tai esim. pinkin paputahnan kanssa.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.21 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 230 kcal/annos
  • Rasva 9.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.6 g
  • Proteiini 5.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 34.3 g
  • Sokerit 3.2 g
  • Kuitu, kokonais- 3 g
  • Natrium 54.6 mg
  • Kalsium 10.3 mg
  • Rauta 1.8 mg
  • C-vitamiini 2.8 mg