Tatti-vuohenjuustopasta
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/03/tattipasta-puhelinkuva.jpg
Tatti-vuohenjuustopasta
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Pastat, wokit ja kastikkeet
- Sienet
Valmistusohje
noin 1 l kangas- tai muita tatteja
2 salottisipulia
2-3 valkosipulinkynttä
1 rkl voita tai öljyä
2 dl ruokakermaa
0,5 kasvisliemikuutiota
rouhittua mustapippuria
2 rkl sitruunamehua
1 rkl tuoretta timjamia
200 g vuohenjuustoa
400 g spagettia tai muuta pastaa
- Puhdista ja paloittele sienet. Kuori ja silppua salottisipulit ja valkosipulinkynnet.
- Hauduta sieniä hetki pannulla. Lisää joukkoon rasva ja sipulit. Hauduta muutama minuutti. Lisää kerma, kasvisliemikuutio ja mausteet ja anna kiehahtaa.
- Leikkaa vuohenjuustosta kovat reunat pois ja murenna se kastikkeeseen. Anna juuston sulaa ja hauduta kastiketta vielä hetki.
- Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja sekoita sienikastike pastan joukkoon. Tarjoile.
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
- Energia 595 kcal/annos
- C-vitamiini 10.6 mg
- Rauta 8.8 mg
- Kalsium 180.1 mg
- Natrium 755.2 mg
- Kuitu, kokonais- 5.9 g
- Sokerit 4.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 86 g
- Proteiini 24.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 11 g
- Rasva 21 g
Pääraaka-aineet
-
500 gSieni tatti, hapero
-
50 gSalottisipulia
-
14 gValkosipuli
-
1 rklRypsiöljy
-
2 dlruokakerma
-
1 kplKasvisliemikuutio
-
2 rklTäysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton
-
200 gJuusto, vuohenjuusto, chèvre, rasvaa 30%, vuohenmaito
-
400 gSpagetti