Tattiletut
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/03/Tattiletut_vaaka_1.jpg
Tattiletut
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kasvikset
- Kasvis
- Sienet
- Välipalat
Valmistusohje
noin 5 dl pilkottuja herkkutatteja tai muita mietoja sieniä
1 rkl öljyä
1 sipuli
ripaus suolaa ja pippuria
2 munaa
5 dl maitoa tai kasvijuomaa
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl ohrajauhoja, leseitä tai spelttijauhoja
1 tl yrttisuolaa
0,5-1 dl persiljasilppua
2 rkl öljyä
1. Pilko tatit paistinpannulle ja kypsennä niitä sen verran, että sienistä irtoava neste haihtuu.
2. Lisää pannulle öljy ja hienonnettu sipuli ja anna hautua muutama minuutti. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
3. Sekoita kulhossa munien rakenne rikki. Lisää joukkoon maito, jauhot (ja leseet), suola, persiljasilppu ja öljy. Anna taikinan turvota hetki.
4. Kaada taikinaa pannuun ja ripottele päälle sieni-sipuliseosta. Paista ohukaiset molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
Testattu Marttakeittiössä
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
0.41 kg CO2 ekv
- Energia 274 kcal/annos
- C-vitamiini 8.4 mg
- Rauta 2.5 mg
- Kalsium 150.3 mg
- Natrium 584 mg
- Kuitu, kokonais- 2.3 g
- Sokerit 6.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 32.1 g
- Proteiini 10 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.2 g
- Rasva 12.9 g
Pääraaka-aineet
-
200 gSieni tatti, hapero
-
1 rklRypsiöljy
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
1/4 tlMustapippuri
-
2 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
5 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
2 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
1/2 dlOhrajauho
-
1 tlAromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 %
-
10 gPersilja
-
2 rklRypsiöljy