Täydellinen tomaattikastike
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/12/Marttaliitto_SantaMaria_tomaattikastike_vaaka_H.jpg
Täydellinen tomaattikastike
Valmistusohje
1–2 tlk kokonaisia säilöttyjä tomaatteja
1 tlk tomaattimurskaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
0,5 dl oliiviöljyä
2 tl kuivattuja yrttejä, esimerkiksi Herbes de Provencale -maustesekoitusta
1 laakerinlehti
1 mm suolaa
1 tl sokeria
3 rkl punaviiniä tai punaviinietikkaa
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
- Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa ja lisää sipulit. Kuullota sipuleita keskilämmöllä noin 5 minuuttia tai kunnes ne ovat läpikuultavia. Älä ruskista sipuleja.
- Kun sipulit ovat läpikuultavia, lisää tomaatit. Voit avittaa tomaattien hajoamista puuhaarukalla.
- Lisää yrtit, laakerinlehti ja ripaus suolaa. Anna kastikkeen keittyä kasaan noin 5–15 minuuttia keskilämmöllä.
- Lisää sokeri ja punaviini tai punaviinietikka ja anna kastikkeen porista muutama minuutti. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.
VINKKI: Jos käytät tuoreita yrttejä, voit hienontaa pehmeävartisten yrttien varret ja lisätä se tomaattien kanssa samanaikaisesti. Tuoreiden yrttien lehdet lisätään vasta hauduttamisen jälkeen.
Ravintosisältö
- Energia 177 kcal/annos
- Rasva 11.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.7 g
- Proteiini 1.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 18.5 g
- Sokerit 11.9 g
- Kuitu, kokonais- 1.1 g
- Natrium 91.8 mg
- Kalsium 25.9 mg
- Rauta 0.9 mg
- C-vitamiini 36 mg
Pääraaka-aineet
-
3 rklPunaviinietikka
-
1 tlSokeri
-
1 ripausSuola, pöytäsuola
-
45 gOliiviöljy
-
14 gValkosipuli
-
1 kplSipuli
-
480 gTomaatti
-
500 gTomaattimurska