Täytekakku vauvalle
Täytekakku vauvalle
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Lasten juhlat
- Makea leivonta
- Vauvanruokaa
Valmistusohje
2 banaania
1,5 dl (gluteenittomia) kaurajauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ceyloninkanelia
3 kananmunaa
Voiteluun ja jauhottamiseen: nokare (suolatonta) margariinia tai voita ja kaurajauhoja.
Täyte:
n. 0,5 dl hedelmä- tai marjasosetta
2-2,5 dl vispikermaa tai vastaavaa kasvipohjaista valmistetta
Koristeluun:
n. 1 dl marjoja ja/tai paloiteltuja hedelmiä
- Soseuta banaanit haarukalla.
- Sekoita keskenään kaura- ja perunajauhot, leivinjauhe ja kaneli.
- Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat kestäväksi kuohkeaksi vaahdoksi (noin 5 minuuttia).
- Lisää banaanisose pienissä erissä koko ajan vatkaten.
- Siivilöi kuivat ainekset munavaahtoon vähän kerrallaan ja kääntele taikina varovasti tasaiseksi.
- Voitele ja jauhota pieni (15–20 cm) kakku- tai irtopohjavuoka (voit myös vuorata pohjan leivinpaperilla) ja kaada taikina vuokaan.
- Paista kakkua uunin keskitasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia.
- Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista. Halkaise kakku ja täytä haluamillasi täytteillä, esim. hedelmä- tai marjasoseella.
- Kuorruta ja koristele sokeroimattomalla vaahdotetulla kermalla tai vastaavalla kasvipohjaisella valmisteella ja marjoilla ja hedelmillä.
0.24 kg CO2 ekv
- Energia 236 kcal/annos
- Rasva 15.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 9.1 g
- Proteiini 4.8 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 19.5 g
- Sokerit 4.3 g
- Kuitu, kokonais- 1.7 g
- Natrium 106.3 mg
- Kalsium 112.8 mg
- Rauta 1.3 mg
- C-vitamiini 4.7 mg
Testattu Marttakeittiössä
Pääraaka-aineet
-
140 gBanaanit
-
0.42 cupVadelma
-
1 cupKerma, vispikerma, rasvaa 38 % ,vl, iskukuumennettu
-
0.21 cupHedelmäsose, 100 % hedelmää, makeuttamaton
-
2 rklJauho, kaurajauho
-
1 rklVoi, suolaton
-
3 keskikokoinenKananmuna, tuore
-
0.5 tlKaneli, jauhettu
-
1 tlLeivinjauhe
-
0.42 cupJauho, perunajauho tai -suurimo, perunatärkkelys
-
0.63 cupJauho, kaurajauho