Täytekakku vauvalle

G
8 annosta

Valmistusohje

2 banaania 
1,5 dl (gluteenittomia) kaurajauhoja 
1 dl perunajauhoja 
1 tl leivinjauhetta 
0,5 tl ceyloninkanelia 
3 kananmunaa 

Voiteluun ja jauhottamiseen: nokare (suolatonta) margariinia tai voita ja kaurajauhoja. 

Täyte:
n. 0,5 dl hedelmä- tai marjasosetta
2-2,5 dl vispikermaa tai vastaavaa kasvipohjaista valmistetta

Koristeluun:
n. 1 dl marjoja ja/tai paloiteltuja hedelmiä

  1. Soseuta banaanit haarukalla. 
  2. Sekoita keskenään kaura- ja perunajauhot, leivinjauhe ja kaneli. 
  3. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat kestäväksi kuohkeaksi vaahdoksi (noin 5 minuuttia). 
  4. Lisää banaanisose pienissä erissä koko ajan vatkaten. 
  5. Siivilöi kuivat ainekset munavaahtoon vähän kerrallaan ja kääntele taikina varovasti tasaiseksi. 
  6. Voitele ja jauhota pieni (15–20 cm) kakku- tai irtopohjavuoka (voit myös vuorata pohjan leivinpaperilla) ja kaada taikina vuokaan. 
  7. Paista kakkua uunin keskitasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia. 
  8. Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista. Halkaise kakku ja täytä haluamillasi täytteillä, esim. hedelmä- tai marjasoseella.
  9. Kuorruta ja koristele sokeroimattomalla vaahdotetulla kermalla tai vastaavalla kasvipohjaisella valmisteella ja marjoilla ja hedelmillä. 
Hiilijalanjälki
0.24 kg CO2 ekv
  • Energia 236 kcal/annos
  • Rasva 15.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 9.1 g
  • Proteiini 4.8 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 19.5 g
  • Sokerit 4.3 g
  • Kuitu, kokonais- 1.7 g
  • Natrium 106.3 mg
  • Kalsium 112.8 mg
  • Rauta 1.3 mg
  • C-vitamiini 4.7 mg

Testattu Marttakeittiössä