Täytekakkupohja (munaton)
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/08/Taytekakkupohja-munaton.jpg
Täytekakkupohja (munaton)
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Makea leivonta
Valmistusohje
4 dl sokeria
8 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
4 dl mehua tai vettä
200 g sulatettua voita tai margariinia
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää neste ja sula rasva. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun vuokaan (halkaisija noin 26 cm). Tee keskelle ”kuoppa”, koska taikina kohoaa helposti enemmän keskeltä kuin reunoilta.
- Paista 180°C:ssa 50–60 minuuttia.
0.18 kg CO2 ekv
- Energia 386 kcal/annos
- Rauta 0.6 mg
- Kalsium 199 mg
- Natrium 297.4 mg
- Kuitu, kokonais- 1.5 g
- Sokerit 28.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 61 g
- Proteiini 4.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 8.9 g
- Rasva 14.1 g
Pääraaka-aineet
-
4 dlSokeri
-
8 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
4 tlLeivinjauhe
-
4 dlVesi, vesijohtovesi
-
200 gVoi
-
2 tlVanilliinisokeri