Täyteläinen sienikeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/08/Taytelainen_sienikeitto.jpg
Täyteläinen sienikeitto
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kananmunaton
- Keitot
- Sienet
Valmistusohje
1 sipuli
2 dl esikäsiteltyjä metsäsieniä (esim. tatteja)
1 rkl öljyä
2 rkl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
100 g sulatejuustoa
1 kasvisliemikuutio (tai kuivattujen sienien liuotusliemi)¨
1 mm mustapippuria
2 tl timjamia
8 viipaletta täysjyväpatonkia
parmesaania
Yrttiöljy
1,5 dl tuoretta timjamia, persiljaa tai lehtipersiljaa
1 dl rypsiöljyä
2 rkl vettä
- Hienonna sipuli ja sienet. Hauduta niitä hetki öljytilkassa liedellä uuninkestävässä padassa (esim. valurautapadassa). Ripottele pinnalle vehnäjauho ja sekoita maito joukkoon.
- Lisää sulatejuusto ja kasvisliemikuutio ja anna keiton kiehua hiljalleen, välillä sekoittaen, kunnes juusto sulaa. Mausta mustapippurilla ja timjamilla.
- Asettele patonkiviipaleet keiton päälle ja raasta pinnalle parmesaania. Gratinoi keittoa 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja leivät hieman paahtuneet.
- Valmista yrttiöljy: hienonna yrtit ja sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään.
- Nosta kattila pois uunista, lorauta keiton päälle yrttiöljyä ja koristele timjamin lehdillä.
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
- Energia 496 kcal/annos
- C-vitamiini 106 mg
- Rauta 4.2 mg
- Kalsium 608.9 mg
- Natrium 1091.9 mg
- Kuitu, kokonais- 3.4 g
- Sokerit 12.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 32.4 g
- Proteiini 19.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 6.7 g
- Rasva 35 g
Pääraaka-aineet
-
1 kplSipuli
-
300 gSieni tatti, hapero
-
1 rklRypsiöljy
-
30 gVehnäjauho, valkoinen
-
800 gKevytmaito, keitetty
-
100 gSulatejuusto, rasvaa 5 %, vähärasvainen
-
90 gRypsiöljy
-
200 gPersilja
-
1 kplKasvisliemikuutio
-
1 pieni annos (20.0 g)Vaalea leipä, patonki/ranskanleipä, vesi, vehnäjauho, teollinen
-
50 gJuustoa, parmesan, raastettu