Täytetty myskikurpitsa
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/img_2506.jpg
Täytetty myskikurpitsa
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Junnukokki
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Syksy
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
1 suuri myskikurpitsa/ 2 pienempää
1 rkl öljyä
Täyte:
1 dl quinoaa
1 dl linssejä tai hernerouhetta
½ kesäkurpitsa
1 tomaatti
2 rkl tuoretta persiljaa
100 g fetajuustoa
½ tl suolaa
mustapippuria
Päälle:
2 rkl pinjan/auringonkukansiemeniä
- Pese ja halkaise myskikurpitsa pitkittäin. Poista siemenet ja koverra kurpitsasta sisustaa pois täytettä varten.
- Nosta kurpitsanpuolikkaat leivinpaperin päälle uunipellille. Pirskottele päälle öljyä. Esikypsennä 200°C:ssa uunin keskitasolla n. 20 minuuttia.
- Valmista sillä aikaa täyte. Keitä quinoa ja linssit/hernerouhe pakkauksen ohjeen mukaan.
- Pilko kesäkurpitsa ja myskikurpitsan sisusta pieneksi kuutioksi ja paista paistinpannulla öljyssä muutama minuutti.
- Leikkaa tomaatti kuutioksi ja hienonna persilja. Sekoita quinoa, linssit, kurpitsat, tomaatti ja persilja keskenään.
- Murenna joukkoon fetajuusto. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
- Täytä kurpitsojen sisus täytteellä, ripottele päälle siemeniä ja jatka kypsentämissä uunissa n. 15-20 minuuttia.
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
1.04 kg CO2 ekv
- Energia 308 kcal/annos
- Rasva 10.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.8 g
- Proteiini 11.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 47.4 g
- Sokerit 7.8 g
- Kuitu, kokonais- 6.8 g
- Natrium 445.1 mg
- Kalsium 223.3 mg
- Rauta 4.4 mg
- C-vitamiini 61.9 mg
Pääraaka-aineet
-
2 rklPinjansiemen, kuivattu
-
1/4 tlMustapippuri
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
100 gJuusto, fetajuusto, rasvaa 25 %, vuohenmaito, suolaliemessä
-
2 rklPersilja
-
80 gTomaatti
-
175 gKesäkurpitsa, zucchini
-
1 dlLinssi, vihreä/ruskea, kuivattu
-
80 gKvinoa, siemen
-
1 rklRypsiöljy
-
1500 gMyskikurpitsa, talvi