Täytetyt kesäkurpitsat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2022/08/Martat_taytetyt_kesakurpitsat_vaaka_H.jpg
Täytetyt kesäkurpitsat
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kananmunaton
- Sienet
- Syksy
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
2 dl ateriajyviä
noin 5 dl tuoreita kantarelleja
2 sipulia
3 rkl rypsiöljyä
kurpitsojen sisukset paloiteltuna
1 dl juustoraastetta
1 maustemitta suolaa
0,5 tl mustapippuria
2–3 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
Pinnalle
noin 2 dl juustoraastetta
Vuoan voiteluun
öljyä
- Keitä ateriajyvät pakkauksen ohjeen mukaan.
- Puhdista sienet ja pilko pieniksi paloiksi. Haihduta niistä neste pannulla.
- Hienonna sipulit ja lisää pannulle rypsiöljyn kanssa. Kuullota noin 5 minuuttia.
- Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa. Koverra lusikalla kurpitsan sisusta ja ota se talteen.
- Laita kurpitsanpuolikkaat voideltuun laakeaan vuokaan.
- Lisää kesäkurpitsoiden sisus pannulle sienten ja sipulien joukkoon. Hauduta 10 minuuttia.
- Lisää pannulle ateriajyvät, juustoraaste ja mausteet, sekoita.
- Täytä kesäkurpitsat seoksella. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
- Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
1.11 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 229 kcal/annos
- Rasva 14.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.3 g
- Proteiini 7.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 23.4 g
- Sokerit 8.1 g
- Kuitu, kokonais- 8 g
- Natrium 177.1 mg
- Kalsium 176 mg
- Rauta 4.1 mg
- C-vitamiini 60.4 mg
Pääraaka-aineet
-
3 rklTimjami
-
3 gMustapippuri
-
1 gSuola, pöytäsuola
-
50 gJuusto, tuotekeskiarvo
-
3 rklRypsiöljy
-
2 kplSipuli
-
200 gKantarelli
-
0.85 cupBob Red Mill Kaura (Steel Cut)
-
3 kplKesäkurpitsa, zucchini