Täytetyt lohitaskut
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/07/lohitaskut_h-1.jpg
Täytetyt lohitaskut
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kala
- Kananmunaton
- Kasvis
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
600 g kirjolohifileetä (paksuinta kohtaa)
suolaa
Täyte:
100 g fetaa tai salaattijuustoa
1 dl pakastettua pinaattia
50 g hienonnettua purjoa (3 rkl)
- Ota pakastepinaattipussista 4-5 palaa ja anna sulaa. Lisää joukkoon hienonnettu feta ja purjo.
- Ripottele hiukan suolaa kalan pinnalle.
- Leikkaa ruodoton kirjolohifilee poikittain neljään osaan. Leikkaa jokaisen palan keskelle viilto nahkaan saakka. Laita viltokohtaan täytettä.
- Kypsennä lohitaskuja 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes kala on kypsä ja täyte on saanut hieman väriä.
Testattu Marttakeittiössä
1.4 kg CO2 ekv
- Energia 325 kcal/annos
- Rasva 21.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 6.6 g
- Proteiini 28.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 2.9 g
- Sokerit 1.6 g
- Kuitu, kokonais- 0.6 g
- Natrium 869.2 mg
- Kalsium 325.9 mg
- Rauta 1 mg
- C-vitamiini 1.5 mg
Pääraaka-aineet
-
50 gPurjo
-
100 gApetit Kotimainen Pinaattia
-
100 gJuusto, feta
-
5 gSuola, pöytäsuola
-
600 gKirjolohifilee