Täytetyt lohitaskut

G
4 annosta

Valmistusohje

600 g kirjolohifileetä (paksuinta kohtaa)
suolaa
Täyte:
100 g fetaa tai salaattijuustoa
1 dl pakastettua pinaattia
50 g hienonnettua purjoa (3 rkl)

  1. Ota pakastepinaattipussista 4-5 palaa ja anna sulaa. Lisää joukkoon hienonnettu feta ja purjo.
  2. Ripottele hiukan suolaa kalan pinnalle.
  3. Leikkaa ruodoton kirjolohifilee poikittain neljään osaan. Leikkaa jokaisen palan keskelle viilto nahkaan saakka. Laita viltokohtaan täytettä.
  4. Kypsennä lohitaskuja 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes kala on kypsä ja täyte on saanut hieman väriä.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
1.4 kg CO2 ekv
  • Energia 325 kcal/annos
  • Rasva 21.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.6 g
  • Proteiini 28.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 2.9 g
  • Sokerit 1.6 g
  • Kuitu, kokonais- 0.6 g
  • Natrium 869.2 mg
  • Kalsium 325.9 mg
  • Rauta 1 mg
  • C-vitamiini 1.5 mg