Täytetyt munanpuolikkaat

G
4 annosta

Valmistusohje

4 kovaksi keitettyä munaa

Täyte:
100 g savusilakkaa
2–3 rkl kermaa
1 rkl tillisilppua
suolaa
valkopippuria

Koristeeksi:
tillinoksia tai vihanneskrassia

  1. Leikkaa kuoritut munat pituussuunnassa kahtia. Ota talteen keltuaiset ja leikkaa kunkin munanpuolikkaan pohjasta pois ohut viipale niin että munanpuolikkaat pysyvät tukevasti vadilla.
  2. Perkaa savusilakat ja irrota niistä fileet. Nypi kylkiruodot pois mahdollisimman tarkkaan.
  3. Survo keltuaiset ja savusilakkafileet haarukalla tasaiseksi tahnaksi. Pehmennä kermalla sopivaksi. Mausta seos tillisilpulla sekä maun mukaan suolalla ja valkopippurilla.
  4. Nostele seosta munanpuolikkaille. Koristele tillinoksilla.

(Huom. Jos noudatat FODMAP-ruokavaliota, käytä valmistuksessa laktoosittomia maitotuotteita.)

Vinkki! Munanpuolikkaiden täytteeksi ei ole aina tarpeen valmistaa tahnaa. Silliviipale, viipaloitu tuoresuolattu kirjolohi, katkaravut tai rullalle kierretyt anjovisfileet nostellaan munanpuolikkaille ja koristellaan esim. tillillä tai vihanneskrassilla.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.36 kg CO2 ekv
  • Energia 134 kcal/annos
  • Rasva 9.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.4 g
  • Proteiini 12.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 1.1 g
  • Sokerit 0.4 g
  • Kuitu, kokonais- 0.1 g
  • Natrium 589.3 mg
  • Kalsium 50.7 mg
  • Rauta 1.7 mg
  • C-vitamiini 0.7 mg