Täytetyt ruisnapit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/04/be4f449e-caec-4da1-b3e5-9f99442d6bdf.jpg
Täytetyt ruisnapit
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Junnukokki
- Kala
- Välipalat
Valmistusohje
100 g Ruissipsejä (n. 40 kpl)
Tahna:
350 g lämminsavulohta – tai siikaa
0,5-1 dl hienonnettua purjoa
0,5 dl hienonnettua tilliä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3-4 rkl maitoa
½ sitruunan mehu
¼ tl rouhittua mustapippuria
(suolaa maun mukaan)
1. Hienonna savukala, purjo ja tilli.
2. Notkista tuorejuusto maidolla.
3. Sekoita kaikki täyteainekset keskenään. Tarkista maku.
4. Lusikoi täyte sipsikuppeihin. Koristele tillillä.
Testattu Marttakeittiössä
0 kg CO2 ekv
- Energia 38 kcal/annos
- C-vitamiini 0.6 mg
- Rauta 0.2 mg
- Kalsium 8.6 mg
- Natrium 76.3 mg
- Kuitu, kokonais- 0.3 g
- Sokerit 0.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 2.3 g
- Proteiini 2.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.2 g
- Rasva 2.4 g
Pääraaka-aineet
-
100 gruissipsejä (noin 40 kpl)
-
350 glämminsavulohta
-
20 gpurjoa (0,5 dl)
-
6 rkltilliä (1/4 punttia)
-
200 gmaustamatonta tuorejuustoa
-
50 gmaitoa (3-4 rkl)
-
25 gsitruunan mehu (0,5)
-
0.25 tlrouhittua mustapippuria (1/4 tl)
-
0.2 tlsuolaa (maun mukaan)