Energiapihistelijän termaripata

Pyöräytä pata aamulla ennen töihin lähtöä. Se on valmista nautittavaksi lounasaikaan leivän tai rieskan kera. Pata sopii mainiosti myös lämpimäksi retkievääksi: valmista annokset suoraan ruokatermoksiin.

1 annosta

Valmistusohje

1,5–2 dl pilkottuja kasviksia (porkkana, palsternakka, lanttu, selleri, sipuli/purjo, valkosipuli, chili…)
0,5 dl ruokakauraa (10 minuutin keittoaika)
0,5 dl punaisia säilykelinssejä
3 dl vettä
1–2 tl tomaattipyreetä

Mausteet:
Ripaus suolaa tai kasvisliemijauhetta
Mustapippuria
Currya
Paprikajauhetta
Chilirouhetta
Kuivattuja tai tuoreita yrttejä
Loraus soijakastiketta tai kasvisfondia

  1. Keitä vettä vedenkeittimellä. Laita kiehuvan kuuma vesi ruokatermariin ja sulje kansi.
  2. Kuori ja paloittele kasvikset. Kuullota kasviksia, riisiä, linssejä ja mausteita kevyesti öljytilkassa paistinpannulla. Varo, etteivät mausteet pala.
  3. Lisää vesi ja anna kiehua pari minuuttia.
  4. Kaada lämmitysvesi ruokatermoksesta ja kaada sinne esikypsennetty keitto. Lisää kuumaa vettä, jos termariin mahtuu. Keitto saa hautua kypsäksi 4–5 tuntia, jonka jälkeen se on nautittavissa.
  5. Riisin ja linssien suhdetta (yhteensä 1 dl) voi muuttaa: mitä enemmän laitat riisiä, sitä sakeampaa keitosta tulee. Linsseistä saat keittoon proteiinia.
Hiilijalanjälki
0.86 kg CO2 ekv
  • Energia 371 kcal/annos
  • Rasva 2.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
  • Proteiini 15.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 81.1 g
  • Sokerit 11.6 g
  • Kuitu, kokonais- 17.5 g
  • Natrium 1555.5 mg
  • Kalsium 194.1 mg
  • Rauta 7.2 mg
  • C-vitamiini 29.9 mg

Testattu Marttakeittiössä