Tiikerikakku
-
Avainsanat:
- Makea leivonta
- Perinneherkut
Valmistusohje
200 g margariinia
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl kevytkermaa tms.
2 rkl kaakaojauhetta (tai 50 g tummaa suklaata sulatettuna)
1. Laita uuni kuumenemaan 175°C:seen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.
2. Vatkaa pehmyt rasva ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi.
3. Lisää kananmunat yksitellen rasva-sokerivaahtoon voimakkaasti vatkaten.
4. Lisää taikinaan vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe, ja lopuksi kerma.
5. Ota toiseen kulhoon 1/3 taikinasta ja sekoita siihen kaakaojauhe/ sulatettu suklaa.
6. Annostele tummaa ja vaaleaa taikinaa vuokaan kerroksittain niin, että alimmainen ja päällimmäinen kerros on vaalea.
7. Paista kakkua uunin alaritilällä 50-55 minuuttia.
Testattu Marttakeittiössä
- Energia 189 kcal/annos
- Rasva 9.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.5 g
- Proteiini 2.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 23.3 g
- Sokerit 13.3 g
- Kuitu, kokonais- 0.6 g
- Natrium 131 mg
- Kalsium 71.3 mg
- Rauta 0.5 mg
- C-vitamiini 0.1 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
2 tlVanilliinisokeri
-
2 rklKaakaojauhe, ei lisättyä sokeria
-
1 dlKerma, kahvikerma, kevyt, rasvaa 10 %, vl
-
2 tlLeivinjauhe
-
4 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
3 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
3 dlSokeri
-
200 gMargariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon