Tiikerikakku

20 annosta

Valmistusohje

200 g margariinia
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl kevytkermaa tms.
2 rkl kaakaojauhetta (tai 50 g tummaa suklaata sulatettuna)

1. Laita uuni kuumenemaan 175°C:seen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.
2. Vatkaa pehmyt rasva ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi.
3. Lisää kananmunat yksitellen rasva-sokerivaahtoon voimakkaasti vatkaten.
4. Lisää taikinaan vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe, ja lopuksi kerma.
5. Ota toiseen kulhoon 1/3 taikinasta ja sekoita siihen kaakaojauhe/ sulatettu suklaa.
6. Annostele tummaa ja vaaleaa taikinaa vuokaan kerroksittain niin, että alimmainen ja päällimmäinen kerros on vaalea.
7. Paista kakkua uunin alaritilällä 50-55 minuuttia.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.12 kg CO2 ekv
  • Energia 189 kcal/annos
  • Rasva 9.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.5 g
  • Proteiini 2.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 23.3 g
  • Sokerit 13.3 g
  • Kuitu, kokonais- 0.6 g
  • Natrium 131 mg
  • Kalsium 71.3 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • C-vitamiini 0.1 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus