Tiinan sieni-linssipata
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/05/Tiinan-linssipata.jpg
Tiinan sieni-linssipata
-
Avainsanat:
- Kasviproteiini
- Kasvis
- Sienet
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
1 purjo
1–2 porkkanaa
1 palsternakka
2 rkl öljyä
3 dl pilkottuja mietoja sieniä
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2–4 valkosipulinkynttä
2 dl linssejä
1 tl basilikaa
½ tl viherpippuria
ripaus sokeria
yrttisuolaa
- Halkaise purjo, huuhtele se huolellisesti ja leikkaa pieniksi paloiksi.
- Kuutioi kuoritut juurekset. Kuumenna öljy paistokasarissa ja kääntele kasviksia ja pilkottuja sieniä hetki.
- Lisää vesi ja liemikuutio, puserra joukkoon valkosipulinkynnet.
- Kypsennä noin 15 minuuttia.
- Lisää huuhdotut linssit ja jatka kypsentämistä vielä 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa nestettä.
- Mausta pata basilikalla, viherpippurilla ja ripauksella sokeria. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa yrttisuolaa.
0.5 kg CO2 ekv
- Energia 254 kcal/annos
- Rasva 8.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.8 g
- Proteiini 11.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 37.3 g
- Sokerit 7.2 g
- Kuitu, kokonais- 7.6 g
- Natrium 680.2 mg
- Kalsium 84.6 mg
- Rauta 6.2 mg
- C-vitamiini 24 mg
Pääraaka-aineet
-
1 kplKasvisliemikuutio
-
200 gPurjosipuli
-
150 gPalsternakka
-
2 keskikokoinen annos (60.0 g)Porkkana
-
2 rklRypsiöljy
-
120 gSieni tatti, hapero
-
5 dlVesi, vesijohtovesi
-
10.5 gValkosipuli
-
2 dlLinssi, vihreä/ruskea, kuivattu
-
1 tlBasilika, kuivattu
-
1/2 tlMustapippuri
-
1 tlSokeri
-
1/2 tlAromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 %