Tilli-kermaviilikastike
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/dipitnetti.jpg
Tilli-kermaviilikastike
Valmistusohje
2 dl kermaviiliä
1 tl sokeria
1 tl yrttisuolaa
1 tl sinappia
1 rkl appelsiini- tai sitruunamehua
n. 1 dl hienonnettua tilliä
1. Sekoita kaikkia aineet keskenään.
2. Anna kastikkeen vetäytyä jääkaapissa noin kymmenen minuuttia.
Testattu Marttakeittiössä
0.16 kg CO2 ekv
- Energia 50 kcal/annos
- Rasva 3.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.1 g
- Proteiini 1.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 4.2 g
- Sokerit 3.5 g
- Kuitu, kokonais- 0.1 g
- Natrium 383.4 mg
- Kalsium 66.5 mg
- Rauta 0.2 mg
- C-vitamiini 3.3 mg
Pääraaka-aineet
-
6 rklTilli, tuore
-
1/6 dlSitruunamehu
-
1 tlSinappi
-
2 dlKermaviili, rasvaa 6 %, vl
-
1 tlSokeri
-
1 tlAromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 %