Tilliöljy
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/08/4_juurisellerikeitto_H-1.jpg
Tilliöljy
-
Avainsanat:
- Dipit ja levitteet
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Vegaaninen
Valmistusohje
1 valkosipulinkynsi
1 ruukku tilliä
0,5 dl persiljaa varsineen
1 dl oliiviöljyä
1 rkl pinjansiemeniä
0,5 tl suolaa
0,25 tl rouhittua mustapippuria
- Kuori valkosipuli. Silppua tilli ja persilja. Soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella.
Vinkki! Kokeile esimerkiksi juurisellerikeiton kanssa.
Testattu Marttakeittiössä
0.1 kg CO2 ekv
- Energia 234 kcal/annos
- Rasva 25.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.5 g
- Proteiini 0.9 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 0.7 g
- Sokerit 0.2 g
- Kuitu, kokonais- 0.4 g
- Natrium 295 mg
- Kalsium 12.5 mg
- Rauta 0.5 mg
- C-vitamiini 7.4 mg
Pääraaka-aineet
-
0.25 tlMustapippuri
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
1 rklPinjansiemen, kuivattu
-
7 rklOliiviöljy
-
3.5 rklPersilja, tuore
-
35 gTilli, tuore
-
1 kplValkosipuli