Timjamibroileri

G
6 annosta

Valmistusohje

1 (n. 1,4 kg) maustamaton broileri
1-2 tl suolaa

Timjamivoi
50 g voita tai margariinia
½ ruukkua timjamia hienonnettuna

  1. Hiero suola broilerin pintaan ja laita leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.
  2. Valmista yrttivoi. Sekoita kulhossa huoneenlämpöinen voi ja hienonnettu timjami keskenään.
  3. Hiero yrttivoita kauttaaltaan ja kanan sisään. Tee tarvittaessa kanan nahkaan muutamia viiltoja ja hiero yrttivoita myös nahan alle.
  4. Paista 225 asteessa 15 minuuttia. Laske lämpö 180 asteeseen ja paista vielä noin tunti. Lopuksi voit käyttää grillitoimintoa, jotta nahasta tulee rapeaa.
  5. Broileri on kypsää kun sisälämpötila paksuimmasta kohtaa on 75- astetta ja tikulla kokeiltaessa reiästä tihkuva lihaneste on kirkasta.
  6. Anna vetäytyä hetki.

    Testattu Marttakeittiössä

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

  • Energia 486 kcal/annos
  • C-vitamiini 26.7 mg
  • Rauta 4.6 mg
  • Kalsium 102.4 mg
  • Natrium 557.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.3 g
  • Sokerit 0.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 11.2 g
  • Proteiini 41.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 11.8 g
  • Rasva 34.6 g