Timjamibroileri
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/05/3_timjamibroileri_h-rotated.jpg
Timjamibroileri
-
Avainsanat:
- Broileri
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
1 (n. 1,4 kg) maustamaton broileri
1-2 tl suolaa
Timjamivoi
50 g voita tai margariinia
½ ruukkua timjamia hienonnettuna
- Hiero suola broilerin pintaan ja laita leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.
- Valmista yrttivoi. Sekoita kulhossa huoneenlämpöinen voi ja hienonnettu timjami keskenään.
- Hiero yrttivoita kauttaaltaan ja kanan sisään. Tee tarvittaessa kanan nahkaan muutamia viiltoja ja hiero yrttivoita myös nahan alle.
- Paista 225 asteessa 15 minuuttia. Laske lämpö 180 asteeseen ja paista vielä noin tunti. Lopuksi voit käyttää grillitoimintoa, jotta nahasta tulee rapeaa.
- Broileri on kypsää kun sisälämpötila paksuimmasta kohtaa on 75- astetta ja tikulla kokeiltaessa reiästä tihkuva lihaneste on kirkasta.
- Anna vetäytyä hetki.
Testattu Marttakeittiössä
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
Ravintosisältö
- Energia 486 kcal/annos
- C-vitamiini 26.7 mg
- Rauta 4.6 mg
- Kalsium 102.4 mg
- Natrium 557.4 mg
- Kuitu, kokonais- 2.3 g
- Sokerit 0.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 11.2 g
- Proteiini 41.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 11.8 g
- Rasva 34.6 g
Pääraaka-aineet
-
1400 gBroileri, kokonainen, nahkoineen, raaka
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
50 gVoi
-
100 gTimjami, tuore