Tippaleivät
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/04/tippaleipa-vappu.jpg
Tippaleivät
-
Avainsanat:
- Jälkiruoat
- Makea leivonta
- Vappu
Valmistusohje
noin 20 tippaleipää
3 munaa
2 1/2 dl maitoa
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
uppopaistamiseen: öljyä
pinnalle: tomusokeria
- Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää joukkoon maito, sokerit, jauhot ja suola. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada taikina puhdistettuun ketsuppipulloon, josta pursotettaessa tulee spagetin paksuista nauhaa. Voit käyttää taikinan pursottamiseen myös muovipussia, jonka kulmaan olet tehnyt reiän.
- Kuumenna öljy kattilassa. Pidä kantta lähellä, sillä ylikuumentunut öljy voi syttyä palamaan.
- Aseta rasvaan muotiksi korkea säilyketölkki, josta olet poistanut kannen lisäksi myös pohjan. Pursota taikinaa ristiin rastiin tölkin sisään.
- Kun taikina on jähmettynyt muotoonsa, poista tölkki varovasti. Siirrä muotti toiseen kohtaan kattilaa ja pursota uusi tippaleipä.
- Kypsennä leivonnainen molemmilta puolilta ruskeaksi. Nosta kypsä tippaleipä esimerkiksi reikäkauhalla ritilälle valumaan.
- Koristele jäähtynyt leivonnainen tomusokerilla.
Katso vielä ohje uppopaistamiseen!
0.07 kg CO2 ekv
- Energia 76 kcal/annos
- C-vitamiini 0.1 mg
- Rauta 0.4 mg
- Kalsium 21.8 mg
- Natrium 23.5 mg
- Kuitu, kokonais- 0.5 g
- Sokerit 4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 13.5 g
- Proteiini 2.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
- Rasva 1.3 g
Pääraaka-aineet
-
3 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
2 1/2 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
1/2 dlSokeri
-
4 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
1 ripausSuola, pöytäsuola
-
2 rklTomusokeri
-
2 tlVanilliinisokeri