Tiramisu suomalaisittain
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/10/A63X0629.jpg
Tiramisu suomalaisittain
-
Avainsanat:
- Makea leivonta
Valmistusohje
pohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
kostutus:
1 ½ dl kylmää, vahvaa kahvia
2 rkl mantelilikööriä tai kahvilikööriä
täyte:
4 dl vatkautuvaa kermaa
1 prk (250 g) maitorahkaa tai 200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl mantelilikööriä tai kahvilikööriä
½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
pinnalle: kaakaojauhetta
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon yhdistetyt kuivat aineet siivilän läpi samalla varovasti sekoittaen.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Paista 225-asteisessa uunissa n. 8 min uunin keskiosassa.
- Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille ja irrota pohjapaperi. Jäähdytä.
- Leikkaa pohja kahteen osaan ja nosta toinen suorakaiteen muotoiseen reunalliseen vuokaan. Kostuta.
- Valmista täyte. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita rahkaan tai tuorejuustoon likööri ja sokerit sekä viimeisenä kermavaahto.
- Levitä puolet täytteestä kostutetulle pohjalle. Nosta toinen levy päälle. Kostuta ja lusikoi päälle loppu täyte.
- Peitä varovasti kelmulla. Anna vetäytyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.
- Sihtaa pinnalle runsaasti kaakaojauhetta juuri ennen tarjoilua. Nauti sellaisenaan tai marjojen kera.