Tofu-borssikeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/02/Nyhtokauraborssi.jpg
Tofu-borssikeitto
Kaaleista ja juureksista saa maukasta ja värikästä ruokaa ympäri vuoden!
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasviproteiini
- Kasvis
- Keitot
- Maidoton
- Syksy
- Talvi
Valmistusohje
350 g:n pala punakaalia
2–3 punajuurta (250 g)
1 porkkana (100 g)
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
2 lehtisellerin vartta
2 rkl rypsiöljyä
8 dl kasvislientä
1,5 rkl punaviinietikkaa
2 laakerinlehteä
6 maustepippuria
1 pkt Tofua tai Nyhtökauraa
2 tl rypsiöljyä
(0,5 tl suolaa)
- Poista kaalista tarvittaessa rikkoutuneet ulkolehdet. Kuori punajuuret ja porkkana. Raasta kaali, punajuuret ja porkkana kolmioraastimen isolla terällä tai monitoimikoneessa.
- Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet ja hienonna ne. Viipaloi lehtisellerin varret.
- Kuullota kaikki kasvikset öljyssä isossa kattilassa, kunnes ne alkavat pehmetä. Lisää kattilaan kasvisliemi, etikka ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla välillä sekoitellen noin 40 minuuttia.
- Paloittele tofu tai kaurapala kuutioiksi ja paista kuutiot pannulla tilkassa öljyä kauniin ruskeiksi. Lisää kaurapalakuutiot keittoon. Tarkista maku. Lisää suolaa tarvittaessa.
Hiilijalanjälki
1.3 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 701 kcal/annos
- C-vitamiini 63 mg
- Rauta 1.3 mg
- Kalsium 199.5 mg
- Natrium 27359.6 mg
- Kuitu, kokonais- 3.7 g
- Sokerit 7.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 38.3 g
- Proteiini 33.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 36.9 g
- Rasva 48.8 g
Pääraaka-aineet
-
350 gpunakaalia
-
3 kplpunajuurta
-
1 kplporkkana
-
100 gpunasipulia (1 kpl)
-
0.25 kplvalkosipulia (2 kynttä)
-
100 glehtiselleriä (2 vartta)
-
2 rklrypsiöljyä
-
800 gkasvislientä (8 dl)
-
1.5 rklpunaviinietikkaa
-
5 glaakerinlehteä (2 lehteä)
-
0.5 tlkokonaista maustepippuria (6 kpl)
-
160 gYosa-kaurapala , yrtit
-
2 tlrypsiöljyä