Tofu-hapankaaliburgerit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/12/hapatus_kaalitofuburgerit.png
Tofu-hapankaaliburgerit
-
Avainsanat:
- Juhannus
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasviproteiini
- Kasvis
- Kesä
- Maidoton
Valmistusohje
1 pkt marinoitua tofua
2 tomaattia
6 sämpylää
400 g hapankaalia tai kimchiä
Majoneesikastike:
2 dl majoneesia
1 limen kuori
1 limen mehu
(chilikastiketta tai tuoretta chiliä)
suolaa
- Sekoita majoneesin ainekset keskenään. Jos käytät burgereihin kimchiä, jätä chili pois.
- Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi.
- Kuivaa tofupala puristamalla sitä talouspaperin sisällä. Leikkaa tofu kuudeksi viipaleeksi ja paista pannulla.
- Paahda halkaistut sämpylät leivänpaahtimessa, pannulla tai uunissa.
- Kokoa burgerit. Levitä sämpyläpuolikkaille ensin majoneesikastiketta, sitten hapankaalia tai kimchiä, paistettu tofuviipale ja muutama tomaattiviipale. Tarjoa heti.
Testattu Marttakeittiössä
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
- Energia 339 kcal/annos
- C-vitamiini 29.9 mg
- Rauta 3.7 mg
- Kalsium 222.4 mg
- Natrium 409.2 mg
- Kuitu, kokonais- 2.9 g
- Sokerit 4.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 23 g
- Proteiini 7.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.8 g
- Rasva 26.1 g
Pääraaka-aineet
-
300 gTofu, soijavalmiste, soijapapujuusto
-
2 kplTomaatti
-
6 kplSekaleipä, sämpylä, vesi, öljy, sämpyläjauho
-
400 gHapankaali
-
200 gMajoneesi, kananmunaton
-
1 kplLimetit
-
1 ripausSuola, pöytäsuola