Tofu-kesäkurpitsapihvit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2025/01/martat_vauvanruoka_tofu_kesakurpitsapihvi_vaaka_h.jpg
Tofu-kesäkurpitsapihvit
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kananmunaton
- Kasvis
- Maidoton
- Vauvanruokaa
- Vegaaninen
Valmistusohje
200 g porkkanaa
100 g kesäkurpitsaa
100 g kiinteää maustamatonta tofua
½ prk (n. 1 dl) kaurafraichea
1 rkl rypsiöljyä
1 dl vehnäjauhoja
2 tl kuivattua oreganoa tai muita yrttejä
1 mm mustapippuria
- Pese ja kuori porkkanat ja huuhtele kesäkurpitsa. Raasta porkkana ja kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Voit valuttaa niistä nestettä siivilässä painelemalla kauhalla.
- Kuivaa tofua painelemalla sitä kevyesti talouspaperilla. Murenna tai pilko tofu pieniksi palasiksi.
- Sekoita keskenään kasvisraasteet, tofu, kaurafraiche ja ruokalusikallinen rypsiöljyä. Lisää jauhot, yrtit ja mustapippuri ja sekoita. Anna turvota noin 10 minuuttia.
- Pyörittele kostutetuin käsin massasta matalia pyöreitä pihvejä leivinpaperille uunipellille.
- Paista pihvejä uunin keskitasolla 180 asteessa noin 20 minuuttia.
- Tarjoile esim. perunasoseen ja höyrytettyjen kasvisten tai jalokiviriisin kera.
Testattu Marttakeittiössä.
Vinkki! Voit raastaa taikinaan pätkän tuoretta inkivääriä tuomaan lisämakua! Voit käyttää myös muita jauhoja, esim. täysjyvävehnäjauhoja tai tattarijauhoja.
Hiilijalanjälki
0.25 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 104 kcal/annos
- Rasva 4.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
- Proteiini 3.2 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 13 g
- Sokerit 2.1 g
- Kuitu, kokonais- 1.7 g
- Natrium 35.7 mg
- Kalsium 84.3 mg
- Rauta 1.8 mg
- C-vitamiini 5 mg
Pääraaka-aineet
-
100 gRuoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, kaurakerma, kevyt, rasvaa 7 %
-
2 tlOregano, kuivattu
-
60 gVehnäjauho, valkoinen
-
1 rklRypsiöljy
-
100 gTofu, soijavalmiste, soijapapujuusto
-
100 gKesäkurpitsa, kuorineen
-
200 gPorkkana