Tofu-nuudelikeitto

Helppo ja lämmittävä keitto tuo arkiruokaan ripauksen itämaista makumaailmaa. Valmiiksi maustetun kookosmaidon sijaan voit käyttää myös maustamatonta kookosmaitoa. Lisää keittoon tällöin 3 rkl punaista currytahnaa yhdessä kookosmaidon kanssa.

4 annosta

Valmistusohje

1 pkt (250 g) tofua
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
1 prk (400 ml) currylla maustettua kookosmaitoa
1 pss (n. 450 g) wokvihanneksia (pakaste)
n. 125 g täysjyvänuudeleita
1–2 rkl soijakastiketta
Lisäksi:
limetin mehua
tuoretta korianteria

  1. Leikkaa tofu pitkittäin puoliksi ja kuivaa talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä varovasti painellen. Leikkaa kuutioiksi.
  2. Laita kattilaan vesi, liemikuutio ja kookosmaito. Kuumenna kiehuvaksi.
  3. Lisää kuutioitu tofu ja jäiset wokvihannekset keittoon. Peitä kannella ja keitä pari minuuttia. Lisää nuudelit ja jatka kypsentämistä noin 5 minuuttia, kunnes nuudelit ovat kypsyneet.
  4. Mausta soijakastikkeella ja tarkista maku.
  5. Viimeistele valmis keitto limetin mehulla ja tuoreella korianterilla.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.84 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 431 kcal/annos
  • Rasva 26.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 19.9 g
  • Proteiini 12.7 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 36.3 g
  • Sokerit 8.6 g
  • Kuitu, kokonais- 7.9 g
  • Natrium 1276.4 mg
  • Kalsium 273.1 mg
  • Rauta 8.3 mg
  • C-vitamiini 8.6 mg