Tomaatti-linssipata

G
6 annosta

Valmistusohje

2 dl punaisia linssejä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 perunaa
3 porkkanaa
1 pieni kukkakaali
1 paprika
2 rkl öljyä
2 tl paprikajauhetta
2 tl juustokuminaa
2 tl jauhettua korianteria
3 rkl tomaattipyreetä
500 g tomaattimurskaa
7 dl vettä
suolaa maun mukaan

Lisäksi lehtipersiljaa ja fetajuustoa

1. Huuhtele linssit hyvin siivilässä juoksevassa vedessä. Valuta linssit.
2. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Huuhtele kasvikset. Kuori ja paloittele perunat parin sentin paloiksi. Kuori ja viipaloi porkkanat puolikiekoiksi. Paloittele kukkakaali pieniksi nupuiksi. Voit hyödyntää myös kukkakaalin hyväkuntoisen varren. Halkaise paprika ja poista siemenet. Kuutioi paprikan puolikkaat.
3. Kuumenna öljy isossa kattilassa, lisää sipulit ja kuullota hetki.
4. Lisää muut paloitellut kasvikset ja kuullota miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
5. Lisää joukkoon mausteet ja tomaattipyree ja sekoittele hetki.
6. Lisää valutetut linssit, tomaattimurska ja vesi. Anna hautua ilman kantta noin 30 minuuttia, kunnes perunat ja porkkanat ovat pehmeitä.
7. Ota ruoasta osa vauvalle ja soseuta tarvittaessa.
8. Lisää loppupataan suolaa maun mukaan. Tarjoile ateria lehtipersiljan ja fetajuuston kanssa.

Hiilijalanjälki
0.78 kg CO2 ekv
  • Energia 242 kcal/annos
  • C-vitamiini 65.3 mg
  • Rauta 3.5 mg
  • Kalsium 63.6 mg
  • Natrium 95.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 5.7 g
  • Sokerit 9.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 45.3 g
  • Proteiini 10.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.5 g
  • Rasva 5.8 g