Tomaatti-mozzarellasalaatti

G
4 annosta

Valmistusohje

4-5 tomaattia
2 mozzarellajuustoa
ripaus suolaa ja mustapippuria
runsaasti tuoretta basilikaa
2 rkl öljyä
balsamietikkaa

  1. Leikkaa tomaateista ja mozzarellasta viipaleita.
  2. Asettele viipaleet vuorotellen limittäin tarjoiluvadille.
  3. Jauha päälle pippurimyllyllä mustapippuria ja ripottele muutama suolakide.
  4.  Asettele basilikanlehtiä päälle kokonaisina tai suikaloi isommat lehdet.
  5. Valuta päälle öljyä ja balsamietikkaa.
  6. Tarjoa vaalean leivän kera.

Vinkki: Koristele salaatti rucola-salaatin lehdillä.
Öljyn ja balsamietikan sijasta voi valuttaa salaatin päälle pestokastiketta.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Energia 239 kcal/annos
  • Rasva 19.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 9.6 g
  • Proteiini 12.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 5 g
  • Sokerit 2.3 g
  • Kuitu, kokonais- 0.3 g
  • Natrium 397.4 mg
  • Kalsium 330.5 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • C-vitamiini 10.4 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus