Tomaatti-mozzarellasalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/TomMoz1.jpg
Tomaatti-mozzarellasalaatti
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Junnukokki
- Kananmunaton
- Salaatit
Valmistusohje
4-5 tomaattia
2 mozzarellajuustoa
ripaus suolaa ja mustapippuria
runsaasti tuoretta basilikaa
2 rkl öljyä
balsamietikkaa
- Leikkaa tomaateista ja mozzarellasta viipaleita.
- Asettele viipaleet vuorotellen limittäin tarjoiluvadille.
- Jauha päälle pippurimyllyllä mustapippuria ja ripottele muutama suolakide.
- Asettele basilikanlehtiä päälle kokonaisina tai suikaloi isommat lehdet.
- Valuta päälle öljyä ja balsamietikkaa.
- Tarjoa vaalean leivän kera.
Vinkki: Koristele salaatti rucola-salaatin lehdillä.
Öljyn ja balsamietikan sijasta voi valuttaa salaatin päälle pestokastiketta.
Testattu Marttakeittiössä
1 kg CO2 ekv
- Energia 239 kcal/annos
- Rasva 19.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 9.6 g
- Proteiini 12.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 5 g
- Sokerit 2.3 g
- Kuitu, kokonais- 0.3 g
- Natrium 397.4 mg
- Kalsium 330.5 mg
- Rauta 0.7 mg
- C-vitamiini 10.4 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
1/4 tlSuola, pöytäsuola
-
1 rklViinietikka
-
2 rklOliiviöljy
-
1 dlBasilika, tuore
-
1/4 tlMustapippuri
-
250 gJuusto, mozzarella, rasvaa 20 %
-
4 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)Tomaatti