Tomaatti-sipulisalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2022/12/marinoitu-tomaatti-sipulisalaatti89.png
Tomaatti-sipulisalaatti
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Maidoton
- Salaatit
- Vegaaninen
Valmistusohje
1 iso hopea- tai punasipuli
300 g miniluumutomaatteja
marinadi:
3 rkl öljyä
1 rkl punaviinietikkaa
1/4 tl suolaa
1/4 tl sokeria
- Leikkaa sipuli hyvin ohuiksi viipaleiksi.
- Sekoita marinadin ainekset keskenään.
- Laita sipuliviipaleet liemeen maustumaan ja pidä jääkaapissa muutama tunti.
- Viipaloi tomaatit ohuiksi viipaleiksi.
- Vuoraa kulho kelmulla.
- Asettele tomaattiviipaleet tiiviisti kulhon pohjalle ja seinämille.
- Lisää tarvittaessa toinen kerros, ettei rakoja jää.
- Valuta marinadiliemi pois sipuleista.
- Lisää kulhoon vuorotellen sipuli- ja tomaattiviipaleita.
- Kun astia on täynnä, käännä kelmun reunat suojaksi ja laita paino päälle. Anna vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Avaa kelmu päältä, kumoa salaatti tarjoiluastialle, poista kelmu ja tuo tarjolle.
Testattu Marttakeittiössä
0.3 kg CO2 ekv
- Energia 118 kcal/annos
- Rasva 10.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.5 g
- Proteiini 0.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 6.1 g
- Sokerit 4.1 g
- Kuitu, kokonais- 0.6 g
- Natrium 196.5 mg
- Kalsium 7.1 mg
- Rauta 0.2 mg
- C-vitamiini 10.6 mg
Pääraaka-aineet
-
3 gSokeri
-
2 gSuola, pöytäsuola
-
1 rklPunaviinietikka
-
3 rklOliiviöljy
-
300 gTomaatti
-
100 gPunasipulia