Tomaattinen purkkikala

G
4 annosta

Valmistusohje

n. 1 kg särkiä (tai pieniä sorvia, ahvenia…)
15 cm pätkä purjoa
4-5 valkosipulinkynttä
n. 400 g (yrtti)tomaattimurskaa
0,5 dl rypsiöljyä
2 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria myllystä
5-6 tuoretta basilikan lehteä silppuna

  1. Varaa kaksi puhdistettua ja kuumennettua noin 6 dl lasipurkkia.  
  1. Suomusta ja perkaa särjet päättömiksi. Huuhtele ja leikkaa ne noin 2 cm leveiksi paloiksi. Leikkaa purjo renkaiksi ja valkosipuli siivuiksi. 
  1. Sekoita tomaattimurskaan rypsiöljy, ja mausta se suolalla, mustapippurilla ja silputulla tuoreella basilikalla. 
  1. Lado purkkeihin vuorotellen kalanpaloja ja tomaattikastiketta. Älä laita purkkia aivan täyteen, jätä 1–2 senttiä tyhjää tilaa. Puhdista purkin reuna huolellisesti, ja väännä kansi tiukasti kiinni. 
  1. Aseta purkit uunivuoassa pystyasennossa kylmään uuniin. Säädä uunin lämpötila 125 asteeseen. Kypsennä kuusi tuntia. Anna purkkien jäähtyä kylmiksi uunissa. Jäähtyessään purkkien kansien tulee vetäytyä sisäänpäin, kun niihin syntyy umpio.
  1. Säilytä säilyke jääkaapissa, jossa ne säilyvät vähintään muutaman kuukauden.
     

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.39 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 158 kcal/annos
  • Rasva 12.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
  • Proteiini 1.4 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 10.5 g
  • Sokerit 6.5 g
  • Kuitu, kokonais- 1.1 g
  • Natrium 1208.3 mg
  • Kalsium 32.3 mg
  • Rauta 1.1 mg
  • C-vitamiini 18.6 mg

Huomaa:

  • Säilytä umpioidut kalasäilykkeet aina jääkaappilämpötilassa.
  • Jos säilykkeen kansi alkaa varastoinnin aikana pullistua, on umpio pettänyt ja sisältö pilaantunut ja kalasäilykkeessä on hengenvaarallisen botuliinimyrkyn riski.
  • Umpiokalaa valmistettaessa puhtaus on ensiarvoisen tärkeää. Tölkkien ja kansien tulee olla ehjiä ja puhtaita. Katso vinkit: Puhtaus on puoli säilykettä | Martat

Testattu Marttakeittiössä