Tomaattinen linssikeitto

G
4 annosta

Valmistusohje

1 sipuli 

1 valkosipulinkynsi 

1 rkl öljyä 

0,25 tl chilirouhetta 

1 tl kurkumaa 

0,5 tl inkiväärijauhetta 

1 prk (400 g) säilyketomaattimurskaa 

5 dl vettä 

0,5 tl suolaa (tai puolikas kasvisliemikuutio) 

1,5 dl kuivattuja punaisia linssejä 

 

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy kattilassa, lisää sipulit ja mausteet ja kuullota hetki miedolla lämmöllä. 

Lisää tomaattimurskavesi ja suola tai liemikuutio. Anna kiehua muutama minuutti. 

Huuhdo linssit kylmällä vedellä ja lisää kattilaan. Kypsennä keittoa noin 10 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä.  

 

Vinkki! Kokeile maustamiseen inkiväärin ja kurkuman tilalla yrttejä tai aurinkokuivattua tomaattia. Keittoon voi lisätä makua pehmentämään tuorejuustoa tai ruokakermaa. 

Hiilijalanjälki
0.35 kg CO2 ekv
  • Energia 182 kcal/annos
  • C-vitamiini 15.2 mg
  • Rauta 3.7 mg
  • Kalsium 32.6 mg
  • Natrium 355.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.8 g
  • Sokerit 6.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 34.3 g
  • Proteiini 9.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
  • Rasva 4.1 g