Tomaattinen linssikeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/11/MARTAT_ilmastoruokareseptit_linssikookoskeitto_H.jpg
Tomaattinen linssikeitto
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Junnukokki
- Kasvikset
- Kasvis
- Keitot
- Maidoton
Valmistusohje
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä
0,25 tl chilirouhetta
1 tl kurkumaa
0,5 tl inkiväärijauhetta
1 prk (400 g) säilyketomaattimurskaa
5 dl vettä
0,5 tl suolaa (tai puolikas kasvisliemikuutio)
1,5 dl kuivattuja punaisia linssejä
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy kattilassa, lisää sipulit ja mausteet ja kuullota hetki miedolla lämmöllä.
Lisää tomaattimurska, vesi ja suola tai liemikuutio. Anna kiehua muutama minuutti.
Huuhdo linssit kylmällä vedellä ja lisää kattilaan. Kypsennä keittoa noin 10 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä.
Vinkki! Kokeile maustamiseen inkiväärin ja kurkuman tilalla yrttejä tai aurinkokuivattua tomaattia. Keittoon voi lisätä makua pehmentämään tuorejuustoa tai ruokakermaa.
0.35 kg CO2 ekv
- Energia 182 kcal/annos
- C-vitamiini 15.2 mg
- Rauta 3.7 mg
- Kalsium 32.6 mg
- Natrium 355.3 mg
- Kuitu, kokonais- 2.8 g
- Sokerit 6.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 34.3 g
- Proteiini 9.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
- Rasva 4.1 g
Pääraaka-aineet
-
1 kplSipuli
-
7 gValkosipuli
-
1 rklRypsiöljy
-
1 gSeasoning mix, dry, chili, original
-
1 tlkurkuma, jauhettu
-
0.5 tlInkivääri, jauhettu
-
400 gTomaattimurska
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
150 gLinssi, punainen, kuivattu