Tomaattinen papukastike (Fuul)
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/10/martat_papukastike_somalimaasta_vaaka.jpg
Tomaattinen papukastike (Fuul)
Valmistusohje
200 g keitettyjä härkäpapuja (tai 1 tlk kidneypapuja)
1 sipuli
3–4 tomaattia
4–5 valkosipulin kynttä
0,5 ruukku tuoretta korianteria varsineen
2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
1 rkl juustokuminaa
2 tl jauhettua korianteria
2 tl kurkumaa
0,5 tl kardemummaa
0,5 tl mustapippuria
0,75 tl suolaa
- Jos käytät kuivattuja papuja. Liota ja keitä ne pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuutio tomaatit. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet ja korianteri.
- Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sipulia ja mausteita muutama minuutti. Lisää tomaattikuutiot ja jatka paistamista vielä toiset pari minuuttia.
- Lisää keitetyt pavut pannulle. Jos käytät tölkkipapuja, valuta ja huuhtele pavut. Lisää valkosipuli ja korianteri. Mausta suolalla ja jatka kypsennystä vielä muutama minuutti.
- Tarjoa chapati-leivän, anjeron tai keitetyn riisin kera.
Hiilijalanjälki
0.3 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 133 kcal/annos
- Rasva 7.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.5 g
- Proteiini 4.6 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 10.8 g
- Sokerit 3.7 g
- Kuitu, kokonais- 0.7 g
- Natrium 558 mg
- Kalsium 34.1 mg
- Rauta 1.2 mg
- C-vitamiini 11.6 mg
Vinkki! Voit korvata tuoreet tomaatit 400 grammalla säilöttyjä tomaatteja.
Testattu Marttakeittiössä
Tiesitkö! Martat on Suomen pisimpään yhtäjaksoisesti kehitysyhteistyötä tehnyt naisjärjestö. Tällä hetkellä toimimme muun muassa Somalimaassa, missä kyseinen resepti on ollut käytössä ruokakursseilla. Tutustu Ruokahetkiä Somalimaasta – aineistoon Issuussa.
Marttojen kansainväinen toiminta
Pääraaka-aineet
-
0.5 tlMustapippuri
-
9 gValkosipuli
-
4 keskikokoinen annos (60.0 g)Tomaatti
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
200 gPapu, härkäpapu, keitetty
-
0.5 tlKardemumma
-
2 rklRypsiöljy
-
0.75 tlSuola, pöytäsuola
-
15 gKorianterin lehdet