Tomaattinen perunaterriini
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/12/terriini.jpg
Tomaattinen perunaterriini
-
Avainsanat:
- Kasvikset
- Kasvis
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
1 kg jauhoisia perunoita
½ rasiaa tuoretta pinaattia (noin 40 g)
3 kevätsipulia
½ dl tuoretta hienonnettua timjamia
½ sitruunan kuori raastettuna
noin 150 g vuohenjuustoa
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna
3 dl ruokakermaa
2 munaa
1,5 tl suolaa
½ tl mustapippuria
Koristeluun:
aurinkokuivattuja tomaatteja
timjaminoksia
- Vuoraa leivinpaperilla suorakaiteen muotoinen leipävuoka (noin 2 l).
- Kuori perunat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
- Hienonna pinaatit ja sipulit. Sekoita keskenään pinaatti, sipuli, timjami ja sitruunankuori.
- Lado vuokaan kerroksittain perunaviipaleita, yrttiseosta, murennettua vuohenjuustoa ja aurinkokuivattuja tomaatteja.
- Sekoita keskenään kerma ja munat. Lisää joukkoon suola ja pippuri. Kaada seos vuokaan.
- Kypsennä terriiniä 175°C:ssa uunissa noin 1 ½ tuntia, kunnes perunat ovat kypsiä.
- Kumoa jäähtynyt terriini leikkuulaudalle ja leikkaa terävällä veitsellä viipaleiksi.
- Koristele aurinkokuivatuilla tomaateilla ja timjaminoksilla.
0.62 kg CO2 ekv
- Energia 214 kcal/annos
- C-vitamiini 23.3 mg
- Rauta 1.7 mg
- Kalsium 85.1 mg
- Natrium 513.1 mg
- Kuitu, kokonais- 1.7 g
- Sokerit 3.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 22.9 g
- Proteiini 7.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 6.5 g
- Rasva 11.4 g
Pääraaka-aineet
-
1000 gPeruna, kuorittu
-
40 gPinaatti
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
10 tlTimjami, tuore
-
150 gJuusto, vuohenjuusto, chèvre, rasvaa 30%, vuohenmaito
-
50 gTomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä
-
2 kplKananmuna, kuoreton
-
1 1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
1/2 tlMustapippuri
-
25 gTomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä
-
5 gTimjami, tuore
-
1 tlSitruunankuori
-
3 dlRuoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %