Tomaattinen uunikala

tomaattinen uunikala on helppo ja herkullinen arkiateria, joka valmistuu vaivattomasti uunissa. Tarjoile perunoiden tai ohran kanssa ja nauti maukkaasta, ravitsevasta ateriasta!

G
4 annosta

Valmistusohje

400–500 g kalafileitä (esim. ahvenia tai MSC-merkittyä seitiä)
1 rkl rypsiöljyä
0,5 tl suolaa
1 rkl sitruunamehua
puoli ruukkua tilliä
1 rasia (250 g) miniluumutomaatteja
2 rkl kapriksia
2–2,5 dl maustettua ruoka- tai kaurakermaa

  1. Jos käytät pakastekalaa, sulata se paketin ohjeen mukaan.
  2. Voitele uunivuoka rypsiöljyllä.
  3. Lado kalat vuokaan. Mausta suolalla ja pirskottele päälle sitruunamehua. Hienonna tilli ja levitä kalojen päälle.
  4. Puolita miniluumutomaatit ja levitä päällimmäiseksi. Lisää myös kaprikset vuokaan. Kaada päälle ruoka- tai kaurakerma.
  5. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 min.
  6. Tarjoa esimerkiksi keitettyjen perunoiden tai ohran kanssa.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
1.19 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 212 kcal/annos
  • Rasva 10.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.8 g
  • Proteiini 22.9 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 6.2 g
  • Sokerit 2.3 g
  • Kuitu, kokonais- 0.9 g
  • Natrium 489.3 mg
  • Kalsium 153 mg
  • Rauta 1.1 mg
  • C-vitamiini 12.5 mg