Tomaattinen uunikala
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2025/02/puolivalmista_tomaattinen_uunikalavaaka_h.jpg
Tomaattinen uunikala
tomaattinen uunikala on helppo ja herkullinen arkiateria, joka valmistuu vaivattomasti uunissa. Tarjoile perunoiden tai ohran kanssa ja nauti maukkaasta, ravitsevasta ateriasta!
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kala
- Kananmunaton
- Maidoton
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
400–500 g kalafileitä (esim. ahvenia tai MSC-merkittyä seitiä)
1 rkl rypsiöljyä
0,5 tl suolaa
1 rkl sitruunamehua
puoli ruukkua tilliä
1 rasia (250 g) miniluumutomaatteja
2 rkl kapriksia
2–2,5 dl maustettua ruoka- tai kaurakermaa
- Jos käytät pakastekalaa, sulata se paketin ohjeen mukaan.
- Voitele uunivuoka rypsiöljyllä.
- Lado kalat vuokaan. Mausta suolalla ja pirskottele päälle sitruunamehua. Hienonna tilli ja levitä kalojen päälle.
- Puolita miniluumutomaatit ja levitä päällimmäiseksi. Lisää myös kaprikset vuokaan. Kaada päälle ruoka- tai kaurakerma.
- Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 min.
- Tarjoa esimerkiksi keitettyjen perunoiden tai ohran kanssa.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
1.19 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 212 kcal/annos
- Rasva 10.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.8 g
- Proteiini 22.9 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 6.2 g
- Sokerit 2.3 g
- Kuitu, kokonais- 0.9 g
- Natrium 489.3 mg
- Kalsium 153 mg
- Rauta 1.1 mg
- C-vitamiini 12.5 mg
Pääraaka-aineet
-
1 rklRypsiöljy
-
2 rklKapris, purkitettu
-
250 gTomaatti
-
25 gTilli, tuore
-
500 gAhven
-
250 gRuoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, kaurakerma, kevyt, rasvaa 7 %
-
15 gSitruunamehu
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola