Tomaattisalsa Swazimaan tapaan

G
8 annosta

Valmistusohje

1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
4 pientä tomaattia
0,5 dl oliiviöljyä
1 rkl tomaattipyreetä
0,5 tl sokeria
0,5 tl suolaa
0,5 dl tuoretta korianteria

1. Kuori ja hienonna sipulit sekä pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi.
2. Kuumenna öljy kattilassa.
3. Kypsennä sipulia ja valkosipulia 2 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä.
4. Sekoita joukkoon tomaatit ja keitä 3 minuuttia tai kunnes tomaatit ovat pehmeitä.
5. Lisää tomaattipyree, sokeri ja suola.
6. Vähennä lämpöä ja keitä sekoittaen 5 minuuttia tai kunnes seos sakenee.
7. Sekoita korianteri ja ota kattila pois liedeltä. Maista ja mausta tarvittaessa lisää. Jäähdytä.

Testattu Marttakeittiössä

  • Energia 56 kcal/annos
  • C-vitamiini 6.6 mg
  • Rauta 0.2 mg
  • Kalsium 5.5 mg
  • Natrium 150.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.2 g
  • Sokerit 1.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 2.5 g
  • Proteiini 0.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
  • Rasva 5.2 g