Tonnikalakastike
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/tonnikalakastike.jpg
Tonnikalakastike
-
Avainsanat:
- Kala
- Pastat, wokit ja kastikkeet
Valmistusohje
1 rkl öljyä
1 sipuli
1 – 2 valkosipulinkynttä
1 pieni kesäkurpitsa
2 tlk tonnikalaa
puolikas kalaliemikuutio
2-3 dl vettä
1 tlk tomaattimurskaa
suolaa
valkopippuria tai mustapippuria
basilikaa
persiljasilppua
1. Kuumenna öljy pannulla. Sekoita joukkoon hienonnettu sipuli ja valkosipuli sekä raastettu kesäkurpitsa. Anna niiden pehmetä hetken.
2. Lisää joukkoon valutettu tonnikala, vesi, liemikuutio ja tomaattimurska.
3. Hauduta kastiketta muutama minuutti.
4. Maista ja mausta maun mukaan ja lisää silputtu persilja.
5. Tarjoa kastike keitetyn pastan kanssa.
Testattu Marttakeittiössä
0.93 kg CO2 ekv
- Energia 211 kcal/annos
- Rasva 10.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1 g
- Proteiini 20.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 12.3 g
- Sokerit 7.2 g
- Kuitu, kokonais- 1.6 g
- Natrium 915.1 mg
- Kalsium 38.6 mg
- Rauta 4.3 mg
- C-vitamiini 29.1 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
1/2 kplKasvisliemikuutio
-
3 rklPersilja
-
1 tlBasilika, kuivattu
-
1/4 tlValkopippuri
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
400 gTomaattimurska
-
2 dlVesi, vesijohtovesi
-
280 gTonnikala, öljyssä
-
200 gKesäkurpitsa, zucchini
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
1 rklRypsiöljy