Tonnikalapasta
-
Avainsanat:
- Junnukokki
- Kala
- Kananmunaton
- Pastat, wokit ja kastikkeet
Valmistusohje
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
200 g herkkusieniä
1 rkl öljyä
2-3 tl Välimeren yrttisekoitusta
1 tl hunajaa tai (2-3 rkl chilikastiketta)
1 tlk (500 g) tomaattimurskaa
1 kalaliemikuutio
2 prk tonnikalaa
mustapippuria
suolaa tarvittaessa
300–350 g täysjyväpastaa
Koristeluun: tuoretta basilikaa
Tarjoiluun: juustoraastetta
1. Kuori ja hienonna sipulit.
2. Puhdista ja pilko sienet.
3. Kuullota sipuli öljyssä, lisää herkkusienet ja haihduta hiukan.
4. Lisää tomaattimurska, mausteet, kalaliemikuutio ja valutettu tonnikala ja hauduta noin 10 minuuttia.
5. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.
6. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada vesi pois.
7. Sekoita pasta kastikkeeseen tai tarjoa erillään.
8. Koristele hienonnetulla basilikalla. Laita tarjolle juustoraastetta.
Testattu Marttakeittiössä
Katso video
- Energia 566 kcal/annos
- Rasva 16.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.3 g
- Proteiini 36.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 67.7 g
- Sokerit 9.6 g
- Kuitu, kokonais- 5.5 g
- Natrium 1043.8 mg
- Kalsium 136 mg
- Rauta 5.8 mg
- C-vitamiini 20.8 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
7 gValkosipuli
-
200 gHerkkusieni
-
2 1/2 tlOregano, kuivattu
-
1 tlHunaja
-
500 gTomaattimurska
-
1/4 tlMustapippuri
-
1/4 tlSuola, pöytäsuola
-
50 gJuusto, rasvaa 28 %, sisältää kasvirasvaa
-
3 rklBasilika, tuore
-
1 kplKalaliemikuutio
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
1 rklRypsiöljy
-
280 gTonnikala, öljyssä
-
325 gPasta, moniviljapasta, vehnä, ruis, ohra