Tortelliinikeitto

Tortelliinit sopivat täydellisesti keittoon! Tämä herkullinen keitto tuo arkeen ripauksen Välimeren makuja, ja valmiit tortelliinit tekevät siitä nopean ja vaivattoman arkiruoan.

4 annosta

Valmistusohje

1 sipuli 
2 valkosipulinkynttä 
1 iso porkkana
2 rkl rypsiöljyä 
1 litra vettä 
2 kana- tai kasvisliemikuutiota 
1 tl kuivattua basilikaa
500 g tomaattimurskaa, (esim. valkosipulilla maustettu)
1 prk (380 g/230 g) isoja valkoisia papuja
1 pkt tortelliineja (n. 250 g)
(1 dl ruoka- tai kaurakermaa)
1 pkt (100 g) babypinaattia

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Pilko porkkanat pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi. Kuullota sipulit ja porkkanat öljyssä kattilassa.
  2. Lisää vesi, liemikuutiot, kuivattu basilika, tomaattimurska sekä valutetut ja huuhdellut pavut. Anna kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
  3. Lisää lopuksi tortelliinit (ja halutessasi ruoka- tai kaurakerma). Anna kiehua tortelliinipakkauksen ohjeen mukaan. Lisää viimeisen minuutin ajaksi joukkoon pinaatti. Tarkista maku.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
1.07 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 357 kcal/annos
  • Rasva 11.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.6 g
  • Proteiini 14.7 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 47.1 g
  • Sokerit 8.9 g
  • Kuitu, kokonais- 6.3 g
  • Natrium 1089.3 mg
  • Kalsium 207.7 mg
  • Rauta 4.7 mg
  • C-vitamiini 27.6 mg