Tortelliinikeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2025/01/puolivalmista_tortelliinikeitto_vaaka_h.jpg
Tortelliinikeitto
Tortelliinit sopivat täydellisesti keittoon! Tämä herkullinen keitto tuo arkeen ripauksen Välimeren makuja, ja valmiit tortelliinit tekevät siitä nopean ja vaivattoman arkiruoan.
-
Avainsanat:
- Kasvikset
- Keitot
- Pastat, wokit ja kastikkeet
Valmistusohje
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 iso porkkana
2 rkl rypsiöljyä
1 litra vettä
2 kana- tai kasvisliemikuutiota
1 tl kuivattua basilikaa
500 g tomaattimurskaa, (esim. valkosipulilla maustettu)
1 prk (380 g/230 g) isoja valkoisia papuja
1 pkt tortelliineja (n. 250 g)
(1 dl ruoka- tai kaurakermaa)
1 pkt (100 g) babypinaattia
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Pilko porkkanat pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi. Kuullota sipulit ja porkkanat öljyssä kattilassa.
- Lisää vesi, liemikuutiot, kuivattu basilika, tomaattimurska sekä valutetut ja huuhdellut pavut. Anna kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
- Lisää lopuksi tortelliinit (ja halutessasi ruoka- tai kaurakerma). Anna kiehua tortelliinipakkauksen ohjeen mukaan. Lisää viimeisen minuutin ajaksi joukkoon pinaatti. Tarkista maku.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
1.07 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 357 kcal/annos
- Rasva 11.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.6 g
- Proteiini 14.7 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 47.1 g
- Sokerit 8.9 g
- Kuitu, kokonais- 6.3 g
- Natrium 1089.3 mg
- Kalsium 207.7 mg
- Rauta 4.7 mg
- C-vitamiini 27.6 mg
Pääraaka-aineet
-
125 gJuusto, ricotta, rasvaton maito
-
125 gMakaroni, pasta
-
230 gvalkoisia papuja, ilman suolaa
-
2 kplKasvisliemikuutio
-
100 gPinaatti
-
500 gTomaattimurska
-
1 tlBasilika, kuivattu
-
2 rklRypsiöljy
-
2 kynsiValkosipuli
-
1 kplSipuli
-
1000 gVesi, vesijohtovesi
-
1 kplPorkkana