Torvisienikaviaari

G
4 annosta

Valmistusohje

4 kiinteämaltoista, keskikokoista perunaa
1 porkkana
pala purjoa tai 1-2 kevätsipulia
rypsiöljyä
3 kourallista kuivattuja mustatorvisieniä
2–3 valkosipulinkynttä
1 ½ dl kasvislientä
mustapippuria
ripaus suolaa

  1. Kuori perunat ja porkkana ja pilko hyvin pieniksi, 3–4 mm:n kuutioiksi. Hienonna purjo.
  2. Paista peruna- ja porkkanakuutioita nopeasti öljyssä hetki. Lisää purjosilppu, murskatut torvisienet ja valkosipulinkynnet.
  3. Kaada kasvisliemi joukkoon ja hauduta muutama minuutti.
  4. Maista ja mausta vastajauhetulla mustapippurilla ja suolalla.

    Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.43 kg CO2 ekv
  • Energia 97 kcal/annos
  • Rasva 4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
  • Proteiini 2.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 15.2 g
  • Sokerit 2.1 g
  • Kuitu, kokonais- 2.1 g
  • Natrium 353.6 mg
  • Kalsium 17 mg
  • Rauta 1.4 mg
  • C-vitamiini 12 mg