Tsatsiki
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/05/Tsatsiki.jpg
Tsatsiki
Valmistusohje
puolikas tuorekurkku
1–2 valkosipulinkynttä
200 g turkkilaista jogurttia
1 tl juoksevaa hunajaa
1 tl kuivattua minttua
ripaus suolaa
oliiviöljyä
- Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi.
- Pane raaste siivilään ja painele ylimääräinen neste pois. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään.
- Koristele oliiviöljyllä. Anna maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.
Testattu Marttakeittiössä
0.36 kg CO2 ekv
- Energia 93 kcal/annos
- C-vitamiini 4.8 mg
- Rauta 0.3 mg
- Kalsium 82.5 mg
- Natrium 66.4 mg
- Kuitu, kokonais- 0.7 g
- Sokerit 4.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 5.6 g
- Proteiini 2.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.7 g
- Rasva 7.3 g
Pääraaka-aineet
-
200 gkurkkua (noin puolikas kurkku)
-
0.25 kplvalkosipulia (2 kynttä)
-
200 gturkkilaista jogurttia
-
1 tljuoksevaa hunajaa
-
1 rkltuoreita mintunlehtiä (tai 1 tl kuivattuna)
-
1 ripaussuolaa
-
2 tloliiviöljyä