Tuhatlehtitorttu
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/Tuhatlehtitorttu.jpg
Tuhatlehtitorttu
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Kesä
- Makea leivonta
Valmistusohje
noin 400 g pakastevoitaikinaa
Täyte:
2 dl vatkautuvaa vaniljakastiketta
2 liivatelehteä
tilkka kiehuvaa vettä
2 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
2 dl (vähäsokerista) omena- tai raparperisosetta
Pinnalle: marjoja, kirsikoita tms.
- Sulata pakastevoitaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kaaviloi taikinasta leivinpaperin päällä 4 noin 3 mm:n paksuista joko pyöreää tai suorakaiteen muotista levyä. Pistele levyt haarukalla ja paista 225°C:ssa noin 15 minuuttia.
- Valmista täyte: Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta vaahto vaniljasokerilla. Sekoita vaahto vaniljakastikkeeseen. Purista pehmenneet liivatelehdet ja liuota tilkkaan kiehuvaa vettä. Kaada seos ohuena nauhana vaniljakastike-kermavaahtoon koko ajan sekoittaen.
- Kokoa kakku juuri ennen tarjoilua. Nosta yksi voitaikalevy tarjoiluvadille. Levitä sen päälle 1/3 omena- tai raparperisosetta ja 1/3 vaniljakastike-kermavaahdosta. Jatka voitaikinalevyjen kasaamista niin, että laitat joka väliin täytteitä.
- Seulo päällimmäisen levyn pinnalle tomusokeria ja koristele kirsikoilla tai marjoilla.
0.3 kg CO2 ekv
- Energia 244 kcal/annos
- C-vitamiini 3.4 mg
- Rauta 0.3 mg
- Kalsium 70.5 mg
- Natrium 128.7 mg
- Kuitu, kokonais- 0.8 g
- Sokerit 9.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 21.6 g
- Proteiini 2.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 10.5 g
- Rasva 17.3 g
Pääraaka-aineet
-
400 gVoitaikina keskiarvo, täytteetön
-
4 gLiivate
-
2 rklVesi, vesijohtovesi
-
2 dlOmenasose, sokeroitu
-
1 dlMarja, keskiarvo
-
2 dlJälkiruokakastike, vaniljakastike, kevytmaito, vehnäjauho
-
2 dlKerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
-
1 tlVanilliinisokeri