Tuoremarjakiisseli
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/03/marttaliitto_tasty_trip_to_finland_marjakiisseli_h.jpg
Tuoremarjakiisseli
Tuoremarjakiisselissä marjojen on oltava kotimaisia, sillä ulkomaisia marjoja ei suositella käytettäväksi kuumentamattomina.
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Hävikkiherkut
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Kesä
- Maidoton
- Marjat
- Perinneherkut
- Syksy
- Talvi
- Vegaaninen
- Välipalat
Valmistusohje
3–4 dl kotimaisia tuoreita tai pakastemarjoja esim. vadelmia
4 dl vettä
2 rkl perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria
- Soseuta marjat haarukalla tai sauvasekoittimella. Voit myös soseuttaa vain osan, jolloin kiisseliin jää myös kokonaisia marjasattumia.
- Mittaa kattilaan kylmä vesi ja perunajauhot. Kiehauta seos koko ajan sekoittaen. Kun kiisselipohja pulpahtaa, nosta kattila pois levyltä äläkä sekoita enää. Kaada kiisselipohja kulhoon jäähtymään.
- Sekoita hieman jäähtyneeseen kiisselipohjaan marjat ja vaniljasokeri. Tarjoa sellaisenaan tai esimerkiksi löysän kermavaahdon kanssa jälkiruokana tai puuron kanssa aamiaisella tai välipalalla.
0.15 kg CO2 ekv
- Energia 44 kcal/annos
- Rasva 0.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Proteiini 0.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 9.8 g
- Sokerit 4.1 g
- Kuitu, kokonais- 1.9 g
- Natrium 0.5 mg
- Kalsium 18.4 mg
- Rauta 0.6 mg
- C-vitamiini 19.1 mg
Pääraaka-aineet
-
2 tlVanilliinisokeri
-
2 rklJauho, perunajauho tai -suurimo, perunatärkkelys
-
1.7 cupVadelma